Vitlök Matlagningstips och tips

Ju mindre du skär vitlök desto starkare smak

Vitlök Matlagningstips och tips

Tro det eller inte, en rå vitlöksklyfta, finhackad eller pressad frisätter mer smak än ett dussin kokta helklyftor.

När vitlöksklyftor kokas eller bakas hela, smälter smaken till en söt, nästan nutty smak som knappt liknar någon form av brådskande. Denna nutty smak gör ett överraskande trevligt tillskott till desserter, till exempel brownies eller till och med glass.

Kokade, hela, orörda kryddnejlika har knappast någon smak alls, medan rå vitlök är starkast i smak.När du sautar vitlök, var försiktig så att du inte bränner den. Smaken blir intensivt bitter, och du måste börja om.

Det finns en myriad av vitlökpressar tillgängliga på marknaden, men jag föredrar personligen. Detta är drottningen av alla vitlökpressar i min ödmjuka åsikt, och även om det kan kosta dig $ 10-15, är det nästan oförstörbart, liksom ett nöje att använda och rena.

Om du har en bra vitlökpress behöver du inte ens skala vitlöksklyftor innan du trycker på, vilket kan vara en underbar tidsbesparare. Placera bara ospeglad kryddnejda i verktygshålrummet, tryck och släng skinnen kvar i hålrummet.

En lätt tumregel för att komma ihåg om potten av vitlökens smak är: Ju mindre du skär det desto starkare smak. Att hugga fint och / eller pressa en klyfta exponerar flera ytor i luften, vilket orsakar en kemisk reaktion för att ge den starka aromen och kraftig smak.

Mer om Vitlök:

• Vitlök Matlagningstips och tips
Urval och lagring av vitlök
Varför luckar vitlök?
Vitlök Historia