Shallot lagring och urval

Korrekt lagrade skalotor kan vara upp till 2 månader

Shallot Selection

Shallots är generellt tillgängliga året runt, men prime tid är från april till augusti. När du väljer skalot, tänk på lök. Skalorna ska vara fasta och tunga för sin storlek, inte torra och lätta och borde inte ha några mjuka fläckar. Spridande skalot är en indikation på ålder och bör undvikas. Ju yngre (mindre) skaloten, desto mildare smak. Stora skallar kommer att lukta och smaka mer som deras lök- och vitlökkusiner.

Shallot Storage

De flesta kockar köper bara så många skalotter som de behöver för ett visst recept, men om du har ett stort antal skalotar, lagra dem som du skulle ha någon allium på en sval, torr, mörk plats med mycket luftcirkulation. Knut dem i rena byxor, häng från taket i ett torrt garage, källare eller garderob, och de kan ta upp till 2 månader. Eller lagra i en hängande metallkorg. Om de spirar, kan du fortfarande använda dem. Ta bort de bittra grönspirorna om du inte vill ha en stark löksmak. Många kockar väljer att inkludera groddarna och använda dem mycket som gräslök.

Shallots kan hackas och frysta upp till 3 månader. Men när de tinas, kommer de att ha texturen av en lätt sautad skalot, så förvänta dig inte någon knäcka. Detta kan faktiskt vara en tidsbesparare i många recept.

Mer om Shallots och Shallot Recept:

Vad är sjalottor? FAQ
Shallot Matlagningstips och åtgärder
• Val och lagring av schalottenlök
• Shallot Recept