Grillad nötkött korta ribbor

Ett enkelt grillat köttfärsrecept börjar i en holländsk ugn och slutar på din grill. Medan du inte får mycket autentisk röksmak kommer du säkert att få några bra, ömma revben.

Vad du behöver

Hur man gör det

Skär revbenen i enskilda revben. Värm olja i holländsk ugn och säsong revben med salt och peppar. Placera i grytan och skör köttet i ca 1-2 minuter på alla sidor. Tillsätt vatten och koka, sänka värmen och låt svalna på låg i 45 minuter till 1 timme. Se till att du lägger till mer vatten om det behövs.

Förbereda sås: kombinera alla kvarvarande ingredienser i en kastrull. Låt sjuda i 10-15 minuter. Avlägsnas från värme och låt svalna något.

Förvärm grillen för medium värme. Ta revben ur nederländsk ugn och placera på grillstället. Grill täckt i 15 minuter, rost med sås ibland. Ta bort från värme och servera omedelbart.

Obs! Det här receptet kan enkelt göras på spisen. Fortsätt bara att laga revben i en nederländsk ugn med en extra 1/4 till 1/2 kopp vatten i 2 timmar, istället för 1 timme. Tillsätt sås till revben och koka i ytterligare 30 minuter. När du är anbud, ta bort från värme och servera med dina favoritsidor.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1659
Totalt fett 127 g
Mättat fett 53 g
Omättat fett 61 g
Kolesterol 404 mg
Natrium 1 539 mg
kolhydrater 20 g
Kostfiber 3 g
Protein 110 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)