Hjärtat Kycklingsoppa Recept

Gjord från början, den här starka kycklingen med nudlar är en favorit komfortmat. Receptet anger äggnudlar, men du kan använda din favorit pasta. Författaren använder bröstet endast i soppan och kasserar resten, men jag skulle rädda köttet för andra recept med kokt kyckling.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm olja över medelhög värme i en stor soppa vattenkokare. Lägg till hälften av de hackade löken och alla kycklingstycken (reservbröst). Saute tills kyckling inte längre är rosa, 5 till 7 minuter. Minska värmen till låg, täck och simma tills kyckling släpper ut juice, ca 20 minuter.
  2. Öka värmen till högt; tillsätt 2 liter vatten tillsammans med hela kycklingbröst, 1 tesked salt och vikblad. Ta till en simmer, täck sedan, minska värmen till låg och simma simma tills kycklingbröstet är kokt och buljongen är rik och smakfull, 20 minuter längre.
  1. Ta bort kycklingbröst från vattenkokare; avsätta. När det är tillräckligt kallt att hantera, ta bort huden från bröstet och ta bort kött från ben och strimla i bitar av bitar. kassera hud och ben. Stänkbuljong i en stor skål och kassera eventuella kvarvarande kycklingstycken och ben.
  2. Skumma fett från buljong och reservera 2 matskedar. (Kött och kött kan täckas och kylas i upp till 2 dagar.)
  3. Återgå soppkokare till medelhög värme. Lägg till reserverad kycklingfett. Lägg till kvarvarande lök, tillsammans med morot och selleri. Saute tills mjukat, ca 5 minuter. Lägg till timjan , buljongen och strimlad kyckling. Smäll till grönsakerna är ömma och smakerna smälter, 10 till 15 minuter.
  4. Tillsätt nudlar och laga tills det är bara ömt, ca 5 minuter. Justera kryddor, tillsätt salt, om det behövs, och peppar, rör i persilja och servera.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 616
Totalt fett 33 g
Mättat fett 9 g
Omättat fett 14 g
Kolesterol 190 mg
Natrium 637 mg
kolhydrater 14 g
Kostfiber 2 g
Protein 62 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)