Val av sötlök och lagring

Mörka pulverformiga fläckar på lök indikerar mögel

Sött lökval

I allmänhet är söta lök i säsong under sen vår / tidiga sommarmånader. Kolla in det här informativa skördeschemat för löktillgänglighet över hela USA.

Välj lök med tätt slutna halsar som är helt torra, och undvik dem med ett tjockt, träigt centrum i nacken. Huden ska vara ljus och glänsande. Om du märker mörka, pulverformiga fläckar under huden, överför det eftersom detta är en indikation på en vanlig form som så småningom förstör köttet.Spiring är en indikation på ålder och dålig förvaring. Men om de ljuka löken har spridit sig i ditt skafferi, kan du använda de gröna groddarna som en ersättning för skalser, även om köttet kan vara värdelöst.

Söt löklagring

Söta lökar har en kortare hållbarhet än vanliga sorter på grund av högre vatten och sockerhalt. Således är det viktigt att lagra dem ordentligt.

Helst bör söta lök lagras på ett kallt, mörkt, torrt ställe och sprida ut för optimal luftcirkulation. De flesta odlare föreslår att du lägger lök i ett rent parbyxa, med knutar knutna in mellan varje lök och sedan hängt på en sval, torr plats. Ta bara av under varje knut när du behöver en.

Lagras ordentligt, söta lök borde vara i ditt skafferi om tio dagar till två veckor.

Klipp, rålökrester ska vara tätt insvept och kylt för att användas inom några dagar.

Även om söta lök bäst kan ätas, kan de hackas och frysta för framtida matlagning, utan blanchering behövs.

Frysta lök börjar förlora sin smak efter ungefär tolv månader i frysen.

Matlagning omvandlar den ibland kryddiga / heta allsidiga löken till söta smörgåsar. Kokade söta lökar är ännu sötare än, söta nog att använda i en chokladkaka .

Mer om söta lökar:

• Sötlöklagring och urval

• Sötlökhistoria
Sweet Onion Recept

kokböcker

World Famous Vidalia Sweet Onion Cookbook
Maui-lökkokboken
Lökskördboken
Färsk från Farmers Market: Årets Recept för Pick of the Crop
Fler kakor