Lätt och snabbt bakat räkor Scampi Recept

Att göra bakad räka jätteräkor hemma är förmodligen mycket lättare än du tror. Detta snabba och enkla recept använder vanliga ingredienser som vitlök, smör, brödsmulor, citronsaft och oregano. Det är faktiskt så enkelt att det gör en bra huvudrätt för en upptagen veckodag, med middag klar om en timme eller mindre.

Även om det är skrivet för jumbo räkor, använd gärna din favoritstorlek av räkor. Jämför bara vikter för att hålla receptens proportioner korrekta. Om du vill dubbla receptet använder du en större pan.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Förvärm ugnen till 425 F.
 2. Välj en gryta som kan hålla räkorna i ett nära lager och smörj med 1 matsked smör.
 3. Smält 1/3 kopp smör i en liten kastrull över låg värme.
 4. Tillsätt vitlöket och försiktigt sautt tills vitlöket mjukar men brinner inte. Torka inte vitlöket eller det blir bitt. Lägg åt sidan för att kyla.
 5. Placera hälften av brödsmulorna i ett jämnt lager i grytan.
 1. Strö med oregano.
 2. Placera räkorna i grytan i ett enda lager.
 3. Kryp citronsaft över räkor, lägg sedan över med resterande brödsmulor.
 4. Dryck det kylda vitlökssmöret jämnt över toppen.
 5. Strö med parmesanost och salt, om så önskas.
 6. Baka i 25 minuter, eller tills toppen är guldbrun. Om toppen inte är guldbrun efter 25 minuter kan ugns temperaturen vara lite avstängd. Placera grytan under köttet i ett par minuter - kolla försiktigt - tills det når rätt donation.
 7. Garnera med hackad persilja för att servera.

Användbara tips

Slutför måltiden med sidor

Räkorjuice är den perfekta huvudrätten för en mängd olika sidor. Du kan lägga till så många kurser till måltiden som du vill, och någon av dessa sidrätter skulle göra ett utmärkt ackompanjemang.

Servera pasta på sidan, antingen en traditionell pesto pasta eller en lätt klädd i olivolja, persilja flingor, basilika och vitlök. Små röda potatisar rostade och täckta med smält smör, salt och peppar uppfyller också behovet av lite fyllningsstärkelse.

Det är också trevligt att servera en grönsalladsalat med arugula eller spenat kastad med vinaigrette dressing.

På samma sätt gör ångade färska gröna bönor eller sparris en hälsosam sida av grönsaker. Italienskt bröd doppat i olivolja eller vitlökskål kan avsluta denna lätta meny.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 443
Totalt fett 20 g
Mättat fett 11 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 272 mg
Natrium 978 mg
kolhydrater 33 g
Kostfiber 2 g
Protein 34 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)