Laxkakor

Laxkakor är vanligtvis ett sätt att använda överbliven kokt lax. Dessa är så bra att du kan hitta dig själv att laga lite lax för att göra dem. Om inget annat kan du också laga en extra filé eller två för att göra dem nästa dag.

Servera dessa känsliga men smakfulla patties med en stor arugula sallad, som bilden, klädd med denna citron vitlök vinaigrette , vilket ger en fin sur spark när den ätas med laxen också.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en medium skål, kombinera lax, lök, persilja, salt, peppar och cayenne, om du använder den. Blanda för att kombinera allt grundligt. Flytta blandningen till skålens sida och krossa ägget i den nuvarande typen av skålen. Använd en visp eller gaffel för att slå på ägget. Kombinera nu försiktigt laxblandningen och de slagna äggen. Blanda försiktigt bara för att kombinera. Överarbeta inte blandningen efter att du har lagt till ägget eller pattiesna kan förlora sin ömma ömtextur.
  1. Rör i panko eller brödsmulor. Brödsmulor varierar * så * mycket att mängden är lite knepig. Du vill att blandningen ska hålla ihop, men du vill inte att den blir för bröd-y. Tillsätt 1/3 kopp och kombinera med laxblandningen. Ta 1 matsked av blandningen och försök att klappa den ihop. Om det håller bra, om blandningen inte kommer ihop, lägg till en annan matsked åt gången tills det gör.
  2. Spraya händerna med matlagningsspray eller olja dem med olivolja eller vegetabilisk olja och bilda kakorna. Gör dem ungefär 3 tum över och en tum tjock. Placera dem på ett bakplåt, täck och koka i några timmar för de bästa slutresultatet. Denna vila och kylningstid tillåter blandningen att komma ihop och binda bättre när de är kokta medan de är kvar ömma.
  3. Valfritt: Skaka kakorna i mjöl eller brödsmulor. Detta steg är inte nödvändigt, men det skapar mer av en "skorpa" när pattiesna är kokta. Vet dock att pattiesna kommer att hålla ihop och bruna helt bra utan denna beläggning och det är ganska rörigt att göra.
  4. Värm en stor stekpanna över medelhög värme, tillsätt lite vegetabilisk eller olivolja för att laga mat (för skarpare kakor, överväga att skapa en riktig olja för att kakorna ska steka in, eller håll sakerna mindre oljiga och bara täcka pan) och laga laxkakor, så många som passar i ett enda, uncrowded, non-touching lager i pannan, tills det är guldbrunt på ena sidan, ca 4 minuter. Vänd på och koka tills guldbrun på andra sidan och kokas igenom, ytterligare 4 minuter. Upprepa med eventuella kvarvarande kakor. Servera varmt.