Skinka, schweizisk och pasta gryta recept

Påminner om den smakrika smaken av Cordon Bleu , gör denna läckra skinka och schweiziska ostgryta en superfamiljemel som trots ingrediensförteckningen är ganska enkel att förbereda. Servera med kex och en kastad sallad för en väl avrundad nattmåltid.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Koka pastan i kokande saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen; dränera.
  2. Värm ugnen till 350 F.
  3. Smörj en 2 till 2 1/2-kvarts gryta.
  4. I en stor stekpanna eller sautépanna smälter smöret över medium låg värme. Tillsätt selleri och koka tills selleri är mjukat. Lägg till gröna lökar och skinka; koka i 1 minut längre. Rör i mjöl tills det blandas. Fortsätt tillagning, omrör hela tiden, i 2 minuter. Lägg gradvis till mjölk, salt, muskotnöt och peppar. Koka, rör om tills det är förtjockat. Tillsätt den schweiziska osten.
  1. Lägg ungefär 1/4 kopp av Parmesan-ost för toppning och tillsätt resterande parmesan till såsen med schweizisk ost. Koka, rör om tills ostar smälts. Tillsätt den dränerade pastaen och rör om och blanda väl. Sked in i den tillagade grytan.
  2. Smält resterande 1 matsked smält smör och kasta med brödsmulorna och resterande 1/4 kopp Parmesanost; Stänk jämnt över grytan.
  3. Baka i 25 till 30 minuter tills bubbla och lättbrunna.

variationer

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 567
Totalt fett 35 g
Mättat fett 19 g
Omättat fett 11 g
Kolesterol 117 mg
Natrium 1 140 mg
kolhydrater 34 g
Kostfiber 4 g
Protein 29 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)