10 Läckra och lätta cocktails som inte får dig för drunk

Härliga drycker som bara har lite alkohol

Cocktails är roliga att blanda, men många recept är ganska tunga på alkoholen . När du är på humör för en läcker dryck utan starka vätskor, vänd dig till en av våra favorit lågsäkra cocktails. Om du inte har en för många, blir dina chanser att bli fulla eller lida av en baksmälla minskat betydligt.

Vad är en lågt bevisad cocktail?

Med lågtäkra drycker talar vi vanligtvis om de som hoppa över standard 80-bevisa spritdrycker som brandy, gin, rum, tequila, vodka och whisky. Istället har många av dessa recept likörer som varierar från 15 till 30 procent alkohol per volym (ABV, 30 till 60 bevis) eller ett vin (vanligen 8-14 procent ABV).

Dessa drycker tenderar också att ha en sötare profil än den and-tunga martinis och margaritas , som fortfarande kan vara cirka 30 procent ABV (60 bevis). Inte bara gör det dem perfekta för vardagliga kvällar när du inte vill ha en stor dryck, men de är också perfekta med efterrätt , under brunch eller med någon måltid som förtjänar en lätt libation.

Mer lågt bevisade drycker

Dessa recept är inte dina enda alternativ, du kan också blanda upp en av de populära highballdrinkarna . Volymen av soda i drycker som gin och tonic eller rom och cola minskar kraften kraftigt.

Drycker i denna stil kan ofta falla i intervallet 13 procent ABV (26 bevis) om du använder 2 uns sprit med 4 uns soda. Det är rätt runt det genomsnittliga glaset vin. Om du vill ha dem ännu svagare, hell helt mer läsk eller mindre sprit.