Klassiskt provensalskt Pissaladière Recept

Ofta är en klassisk Pissaladiere förvirrad med pizza, som är ganska udda och de är så olika. En Pissaladière är en smaklig lökartad skiva med oliver, ansjovis och örter kända från den södra regionen Provence men är så populär men du hittar Det säljs över hela Frankrike och längre bort.

Tårtan serveras på många olika sätt, som en lunchrätt, i bitar som mellanmål eller i en lunchlåda och skärs i mindre rutor och serveras som en canape eller aptitretare. Att ta en bit av Pissaladiere anses vara snabbmat, vilket ger en helt ny mening till termen.

Vad du behöver

Hur man gör det

Förvärm ugnen till 350 grader.

Smält smöret i en stor stekpanna över medelvärme. Tillsätt lök och demerara socker och sauté, ofta omrör, tills löken blir ömma och börja bli gyllene vid denna tidpunkt, var noga med att inte bränna löken eftersom det kan ge en mycket bitter smak åt hela skålen.

Stänk de kokta lökarna med salt, peppar och timjan. Rör om blandningen och överfoga stekpannan till den förvärmda ugnen.

Koka i 20-30 minuter, ibland omrörning, tills löken är viss, mycket mjuka och är ett medelstort guld i hela, kontrollera igen för bränning.

Tillsätt ättika under de senaste 5 minuterna av tillagningen. Avlägsna från lökarna från ugnen och sätt dem åt sidan för att kyla medan du lagar bakverket för pissaladiere.

Lyft ugns temperaturen till 425F.

Tryck det tinade bakverket i en rektangel på en 12-tums 18-tums bakplåt, bygg upp den lite runt kanterna.

Sprid bakverket med lökkonfit och lämna 1 tum degen upptäckt runt kanterna på bakverket. Ordna ansjovisfiléerna och oliverna på pissaladieren i ett kryssmönster och placera sedan en oliv i varje rektangelmönster för att göra en snygg tårta.

Baka tårtan i 15 till 25 minuter i mitten av den uppvärmda ugnen tills bakverket har blivit uppblåst, blivit gyllene och krispiga.

Ta bort pissaladieren från ugnen och strö olivolja och färsk timjan över varans tunna yta. Skär den i rektanglar och servera mycket varmt eller vid rumstemperatur. Att packa i en lunchlåda eller för en picknick, lämna för att bli kall, men lägg inte i kylskåpet, eftersom detta dödar smaken.

Kockens anteckning: Var försiktig med att laga löken försiktigt. En bit bränd lök ger hela receptet en bitter smak.

Detta pissaladière recept gör tio portioner.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 291
Totalt fett 16 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 40 mg
Natrium 190 mg
kolhydrater 22 g
Kostfiber 2 g
Protein 14 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)