Vad är Horchata De Chufa?

En förfriskande spansk dryck att slå på värmen

Horchata är en mycket populär och uppfriskande drink som konsumeras i Spanien under de varma somrarna. Den är gjord av knölar av nötsångsplanten, som i spanska kallas chufa , därav namnet horchata de chufa . Horchata (även kallad horchata Valencia ) har ett vitt, mjölkigt utseende och serveras iskallt .

Horchata de Chufa är lätt förvirrad med den mexikanska drinken Horchata ; Den kalla drycken är dock gjord med ris istället för chufa.

Vad är Chufa?

Chufa har flera namn på engelska, inklusive "jordmandel" och "tigermutter". Chufa introducerades av morerna och odlas huvudsakligen i Valencia, i östra Spanien. Chufaen är en brun knöl som kommer från roten till nutsedgeväxten, eller Cyperus esculentus . Den är söt och stärkelseig och smakar väldigt mycket som mandel eller hasselnötter.

För att göra horchata måste chufas skördas, rengöras och sakta torkas över en tre månadersperiod. De slipas sedan, släpper mjölkjuice och blandas med vatten, socker och ibland citronsaft innan man går igenom en filterprocess för att bli horchata . Denna uppfriskande drink har liknande konsistens med soja eller mandelmjölk , men smakar sig själv.

Tillgänglighet Horchata

Från mitten av mars till sommaränden, njuter Valencians i alla åldrar horchata och ses ofta utanför en horchateria avkylning med denna uppfriskande drink.

Det är också populärt i Andalusien och Murcia.

Horchata finns främst i Spanien, i restauranger, kaféer och stormarknader. Det finns flera märken av kommersiellt producerad horchata , som kan säljas pastöriserad, steriliserad eller i pulverform. Den vanligaste formen är pastöriserade flaskor som finns i livsmedelsbutiker.

Om en resa till Spanien inte är under överskådlig framtid, kan du också hitta horchata till försäljning online på La Tienda - Spaniens bästa.

Serverar Horchata

Horchata behöver inte kylas Men eftersom det serveras iskallt måste det kylas i god tid. Den kan också placeras i frysen tills den delvis är fryst för en riktigt uppfriskande isig dryck. Horchata ska skakas bra innan du dricker och konsumeras inom tre dagar efter öppningen.

Det serveras ofta med en lång, tunn bulle som kallas en farton , som dyker i den kalla, mjölkdryck. Det finns också en version kallad en "Cubano", där en skål med chokladglass faller i glaset. Andra blandar deras horchata med en ledtråd av kanel, kaffe eller citron.

Näringsvärde

Chufas, eller tigernötter, är egentligen en hälsosam mat enligt det regulerande rådet för ursprungsbeteckningen "Chufa de Valencia". De är höga i omättade fettsyror och är bra för hud och hår. Tiger nötter är cirka 25 procent fett, 30 procent stärkelse och 7 procent protein och är rika på fiber för att starta.