Syltad gröna bönor

Smakfulla och snygga, dessa gröna bönorbetor är perfekta i sallader, perfekt tillsammans med köttfärs som braised fläsk, och särskilt bra i stället för eller förutom en selleri i en Bloody Mary. Du kan också använda dem för att jazz upp en klassisk matbit för att sätta ut före eller under tunga måltider för något krispigt och ljust. Du kanske också märker att när de bara sitter i kylskåpet tenderar de att försvinna när människor letar efter mellanmål (anser sig varna).

Tänk pickles är svåra att göra eller ta mycket tid? Inte sant med dessa. De är så lätta att de är "kylskåpsspikar", vilket betyder att det inte finns någon grytor, ingen tätning av burkar. I stället får picklesna utveckla sin smak under kylning. Eftersom de inte är värmebehandlade involverar de inte besväret med pickles som behöver kokas i en burkkokare, men eftersom de inte steriliseras och förseglas i den värmebehandlingen, måste de förvaras i kylskåpet (inte skåpet) för att hindra dem från att förstöra.

Obs! Du märker att detta recept är för 1-pintburk värt pickles, vilket är en generös handfull eller två bönor. Receptet fördubblas enkelt, tripplar eller till och med fyrdubbla om din skörd är stor och din kylplats är riklig.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Innan du stör trimning av de gröna bönorna, ordna dem vertikalt i en pintburk för att se hur många som passar. Förpacka dem så tätt som möjligt - när du lägger till den heta vätskan, kommer de att krympa lite, så gärna ta dem verkligen i det här skedet.
  2. Ta bort bönorna från burken och trimma dem nu för att passa längst i burken och lämna minst 1/2 tum tomt utrymme överst på burken. Packa de trimmade bönorna tillbaka i burken.
  1. Skal vitlökskivan och skär den i kvarter. Fyll dem i burken med gröna bönor.
  2. Fyller korianderfrön, chilen, pepparkornen och laurbladet i burken runt bönorna.
  3. Lägg ättika, vin, socker och salt i en liten kastrull. Koka över hög värme och koka i 2 minuter (du vill att sockret och saltet är helt och fullständigt upplöst). Häll den varma blandningen över bönorna. Vätskan bör helt och fullt täcka alla bönorna. Skruva på locket och låt burken sitta tills det kyls till rumstemperatur. När burken har svalnat, kyl bönpitlarna i minst 2 dagar eller upp till 6 månader innan de äter. När du väl öppnat kommer du självklart att behålla burken i kylskåpet.

Hitta fler Green Bean Recipes här . Vill du göra pickles men bryr dig inte om gröna bönor? Försök med Asparagus Pickles , Okra Pickles eller Zucchini Pickles .