Enkla krämiga lökar

Dessa grädde lökar gör en god maträtt för att servera tillsammans med en semestermåltid. Det är också en bra sås att servera tillsammans med fiskfiléer eller bakad kyckling .

Lökarna är kokta och kombineras sedan med en grundläggande vitsås. Lägg till färskhakad gräslök, persilja eller andra örter till såsen, beroende på måltid och tillfälle.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skala löken och placera dem i en stor kastrull. Tillsätt 1/2 tsk saltet och tillräckligt med vatten för att täcka.
  2. Placera pannan över hög värme och låt löken koka. minska värmen till låg och täcka pannan; koka i 20 till 25 minuter. Töm och lägg åt sidan.
  3. Smält smöret i en medelstora kastrull över medium-låg värme; tillsätt mjölet och resterande 1/2 tesked salt. Koka mjölet och smörslammet i ca 2 minuter, omrör hela tiden.
  1. Lägg gradvis till mjölken; koka tills blandningen tjocknar och kokar, ständigt rörande. Tillsätt den varma såsen, om den används, och rör om att blanda. Smak och justera kryddor.
  2. Tillsätt de dränerade lökarna till såsen; värm genom och garnera med färskhakad gräslök eller persilja, om så önskas.

tips

Små vita lök kan vara svåra att skala, men mycket enklare om du blancherar dem i kokande vatten först. Här är hur:

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 165
Totalt fett 8 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 17 mg
Natrium 401 mg
kolhydrater 21 g
Kostfiber 3 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)