Lågfett Vegan Bananbröd Recept

Om du vill försöka med ett banan med hög fetthalt, bananer från bananer, är det här en utmärkt försök. Eftersom denna vegans version är äggfri och mjölkfri, med bara 1/3 kopp vegansk margarin i ingredienserna, är den mycket lägre i fett än vanlig bananbröd.

För att sötna upp det lite, gillar jag att lägga en strö av socker till toppen av mitt bananbröd innan jag bakar, för en extra söt behandling. Eller försök att lägga till några veganska chokladchips i blandningen precis innan du bakar för bananerbröd med vegansk chokladchips. Det kan naturligtvis inte vara lite fett längre om du gör det!

En annan stor anledning till att jag älskar detta feta veganska bananbrödrecept är att det är bra för människor som är nya för veganbakning. Även om du ännu inte har upptäckt hur lätt det är att baka med äggbyte , kan du fortfarande göra det här enkla veganska bananbrödet - inget äggbyte eller äggbyte behövs!

Om du är ny för veganbakning, är det här ett bra enkelt vegansk recept att börja med. Alla älskar bananbröd! Men om du är uttråkad av bananbröd, låt mig föreslå ett roligt alternativ: det här fettfria veganska pumpabrödet , eller prova det här klassiska veganska zucchinibrödreceptet.

Vad du behöver

Hur man gör det

Först förvärm ugnen till 350 grader. Därefter förbereda en loafpanna med ett lager non-stick spray eller ett ljust lag vegan margarin. Du kan också lätt täcka pannan med socker, om du föredrar ett sötare veganskt bananbröd och att ge det en fin söt, knasande bit på utsidan.

Skräd samman den veganska margarinen och sockret, rör sedan in mjölet och bakpulveret och bakpulver.

När mjölet är väl införlivat, rör i mashed bananer, sojamjölk och vanilj, omrör för att införliva väl.

Vik försiktigt in valnötterna, eller någon annan hackad nötter du vill lägga till.

Häll smeten i en lätt oljad brödpanna och baka i 50 minuter.

Detta äggfria och mjölkfria bananbrödrecept skrivs ut med tillstånd från The Compassionate Cook Cookbook

Mer Vegetarisk och Vegan Frukost Recept:

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 152
Totalt fett 7 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 275 mg
kolhydrater 21 g
Kostfiber 2 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)