Lätt Homemade Vegan Latke Recept

Behöver du ett äggfritt latke recept? Det här enkla och lätta hemlagade veganska receptet använder ett äggbyte för att göra traditionella potatispannkakor eller latkes, med lök, mjöl och mycket lite annat, vilket gör det enkelt och enkelt grundläggande recept som du kan anpassa och lägga till om du skulle tycka om. Eller, om du gillar en mer smakfull vegansk latke, försök att lägga till några färska örter, som persilja, timjan eller lite frisk salvia. Vissa människor gillar också att lägga några morötter till sina latkes för lite färg om inget annat. Latkes är bra för frukost, brunch och speciellt för en vegetarisk brinner !

Visste du .... alla latker är en delmängd av potatispannkakor, men inte alla potatispannkakor är latkes? Det finns många olika typer av potatis pannkakor! Du kan till exempel experimentera med att använda överblivna potatismosor genom att göra dessa kvarvarande potatispannkakor , som definitivt är mycket olika från latker!

Letar du efter mer perfekta veganreskecept eller hälsosam Hanukkah hjälp? Här är fler vegetarisk och vegansk Hanukkah recept och resurser , inklusive massor av kugels , blomkål latkes , och, naturligtvis, ett mäktigt fint recept på en vegansk matzo boll soppa !

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förbered först potatisarna genom att skölja och rengöra dem rent. Skala sedan och riva sedan de välrenade potatisarna i en stor skål, eller om du har en matberedare, fungerar det bra för den här uppgiften. Skala bara potatiserna och bearbeta potatisarna tills de är fint riven eller använd graterskiven beroende på vilken typ av matberedare du har.
  2. Placera riven potatis i en stor skål.
  3. Lägg sedan i skålen den malet löken (du kan också använda din matberedare för den här uppgiften), det färdiga äggbytet, salt, svartpeppar, mjöl och bakpulver och rör om att kombinera bra.
  1. Värm några matskedar olja i en stor stekpanna och, när de är uppvärmda, släpp lite av potatisblandningen på pannan i små mängder (ca 2-3 matskedar), försiktigt flattbildning för att bilda pannkakor.
  2. Koka dina veganskalker i ca 3-4 minuter på ena sidan, tills de är guldbruna, flip sedan och koka i ytterligare 3-4 minuter på andra sidan tills det är gjort, och tillsätt mer olja efter behov.
  3. Servera dina hemlagade veganskalker med äppelmos och njut!

Recept tips: