Vegan Broccoli Quiche Recept

Detta äggfria quiche recept med broccoli är vårt mest populära vegansk quiche recept här på TheSpruce. Det använder tofu istället för ägg för en hälsosam, låg fetthalt, mjölkfri och kolesterolfri vegetarisk och vegan frukost eller helgbrunch entree. Ingen äggbyte behövs!

Även om receptet kräver svamp och broccoli, kan du istället ersätta dina favoritgrönsaker. Du kan bestämma att du älskar smakerna av gröna paprika, broccoli, lök och svamp och missa inte de icke-veganska ingredienserna som ost.

Om du gör din egen pajskorpa, se till att du bara använder vegan ingredienser. Var försiktig med kommersiellt producerad pajskors, eftersom det kan innehålla smör, smör eller andra mjölkprodukter. Eller kolla in det här enkla veganskakskreceptet , perfekt för en hemlagad quiche!

För det här receptet behöver du en mixer eller matberedare, en pajämne, kastrull, spishäll och ugn för att baka din quiche.

Letar du efter mer veganska frukostidéer? Du kanske också vill prova några Tofu frukost recept , Quinoa frukost recept eller denna vegan potatis frittata recept, som är en crustless vegan quiche. Titta ocksåvegansk latker , eller bök upp några färska, hemlagade veganmuffins !

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 425 F.
  2. Hackla löken, grön paprika och broccoli. Skiv svamparna.
  3. Värm olivoljan i en medelstora kastrull över medium värme och saut lök, grön paprika, broccoli och svamp tills det mättas och kokas, ca 8 till 10 minuter.
  4. Blanda tofu, muskot, gurkmeja, basilika, salt och sojamjölk i en mixer eller matberedare tills blandningen är jämn.
  5. Rör grönsakerna och tofublandningen ihop och tillsätt peppar efter smak.
  1. Häll den blandade smeten i pajskorpan.
  2. Baksida din vegansk quiche i 30 minuter, eller tills en kniv sitter precis i mitten i quicheen kommer ren ut.
  3. Servera quiche varm med en sida av färsk fruktsallad eller i den klassiska presentationen med en grön sallad och veganskallad dressing.

För en individuell delvariation, gör mini-quiches i en muffin-tenn. Linje varje hål med pajdegarden och fyll 2/3 av vägen med smeten. Minska baka tiden i enlighet med 15 till 20 minuter.

Quiche kommer att hålla i kylskåpet i upp till tre dagar. Uppvärm portionerna i mikrovågsugnen eller ugnen. Du kan också frysa portioner för att njuta av senare.

Reprinted med tillstånd från The Compassionate Cook Cookbook.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 119
Totalt fett 7 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 2 mg
Natrium 220 mg
kolhydrater 8 g
Kostfiber 2 g
Protein 8 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)