Är Margarine Vegan?

Är margarin vegan ? Detta är förmodligen en av de vanligaste frågorna som besökare på den här sidan skickar till mig att fråga. Förvirringen ligger kanske i det faktum att medan margarin inte är mejeribaserat , som smör, innehåller det ofta spårmängder av animaliska produkter , vanligtvis i form av vassla eller laktos. De med mjölkallergier och strikta veganer vill använda en produkt som är helt fri från ens små mängder mejeriprodukter.

Så finns det en sådan sak som en 100% mjölkfri och vegansk margarin? Läs vidare för att ta reda på det!

Men först - vad är en vegan? Om du inte är säker på vad en vegan är, vill du kolla in den här enkla veganska definitionen , och om du letar efter veganrecept hittar du massor av veganska recept här.

Är Margarine Vegan?

Du vet säkert att smör är en mejeriprodukt direkt från kor, men vad sägs om margarin? Innehåller margarine mejeri eller är det ett lämpligt vegansksmörsubstitut? Och vad exakt är margarin?

De flesta margariner är gjorda av sojabönolja eller en blandning av oljor, men innehåller faktiskt spårmängder mejeriprodukter som vassle eller laktos. Det finns några märken som inte, inklusive Blue Bonnet Light Margarine och Smart Balance Light Margarine.

Eftersom de flesta margariner innehåller små mängder mejeriprodukter, är de inte faktiskt vegan. Men om du vill vara säker på att margarinen du använder är 100% vegan, kanske du vill använda en produkt som säljs specifikt som en vegansk icke-mjölkspridning.

Vissa smörprodukter från mejeriprodukter kallar sig "smörsubstitut" eller "smörjiga smörjämnen". För enkelhet kallar jag dem "vegansk margarin" men andra kallar ibland dessa produkter "veganskmör". Om du tittar på etiketter som letar efter en vegansk margarin, var noga med att ta hand om vassle, laktos, kasein och kaseinat, som ofta används i margariner.

Vilket märke är den bästa Vegan Margarin att använda som en icke-mjölksmörsubstitut?

För mina pengar måste den bästa veganska margarinen vara en som jag kan använda för något ändamål, oavsett om det är att göra en mejerifri veganskostsås tjock och krämig, att använda i bakning av veganskakor och veganmuffins , eller bara för att sprida sig på rostat bröd. Med andra ord måste det vara funktionellt och smaka gott på egen hand .

Av dessa skäl är min favorit mjölkfria vegan margarine jordbalans märke. Det smakar ganska rikt och buttery har en jämn konsistens och är rimligt prissatt. Som en extra bonus är det också glutenfritt, icke-GMO, och, till skillnad från de flesta margariner, har det inga hydrerade oljor . Som en veganprodukt är jordbalansen också naturligt kolesterolfri. Jordbalans vegansk margarin substitut kommer både i stickform och i ett badkar, och det finns flera olika smaksvarianter (även om jag föredrar den klassiska "Original", som kommer i en gyllen gul, smörfärgad badkar.

Jag gillar också några generiska eller butiksmärkta margariner som är gjorda av 100% sojabönolja och inget annat. En ren sojabönns margarin fungerar bra i bakning men har inte riktigt god smak som Jordbalans gör när man ätit ensam på bröd, enligt min åsikt.

Och medan kokosmör smiter på popularitet, har det en unik - men säkert trevlig - smak av sig själv och är inte riktigt den perfekta vegan smör eller margarin substitut, enligt min åsikt, beroende på vad du behöver det för.

Hur kan jag använda Vegan Margarine som smörbyte för bakning?

Du kan använda Earth Balance i något recept som kräver vegansk margarin, och i nästan alla recept som kräver smör. Ställ bara in samma mängd vegansk margarin för smöret . Andra märken av mjölkfri vegansk margarin, som Smart Balance Light, fungerar inte lika bra i bakning som Earth Balance gör, och det står så rätt på etiketten. Så, om du är osäker, ta dig tid att läsa etiketten om du är osäker på om din veganmargarin är lämplig för bakning.

Varumärken av Vegan Margarine

Se även