Snabb och enkel Veganskaka

Detta veganska kexrecept är snabbt och enkelt och använder bara 5 enkla ingredienser för att göra klassiska kex. Stoppa din veganska kex med en hemlagad vegetarisk sås .

Detta recept använder ingen mjölk, smör, ägg eller andra animaliska produkter, som faller i linje med vegan kost . De flesta icke-veganska kex recept och blandar använder mjölkprodukter eller kräver att de läggs till. Men du behöver inte ge upp njutande kex eftersom du har antagit en vegansk livsstil.

För utrustning för detta recept behöver du en rullpinne, bakplåt och en ugn. Du vill ha ett förkläde för att hålla mjöl av dina kläder. Och varnas, du rullar dem ut på en mjölad yta, så kommer det att bli rena efteråt.

Du kan vara säker på att dessa veganska kex kommer att fungera bra för dig. En granskare skrev, "Jag har kämpat med olika veganska kex recept, många från vegan matlagning ikoner. Detta recept har varit det enklaste och snabbaste att följa med de bästa resultaten."

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 450 F.
  2. Sätt i alla torra ingredienser i en skål. Blanda med margarinen i de torra ingredienserna tills blandningen bryts ner i fina partiklar.
  3. Tillsätt sojamjölken och rör om tills partiklarna klibbar ihop.
  4. Vänd ut på en mjölad brödbräda eller bänkskiva och ät degen i 1 till 2 minuter eller tills degen är jämn. Lägg till mer mjöl efter behov om degen är klibbig.
  1. Rulla degen med en rullpinne till ca 1/2 tum tjocklek.
  2. Skär degen i rundor (ett dricksglas fungerar bra om du inte har en rund kakeskärare) och placera dem på ett obehandlat matlagningsark.
  3. Baka i 12 till 15 minuter.

tips

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 81
Totalt fett 5 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 550 mg
kolhydrater 8 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)