Easy Egg-free Vegan French Toast Recept

Vem älskar inte franska toast? Att äta vegan betyder inte att du måste ge upp fransk toast - försök att göra det äggfritt istället! Du kan också använda glutenfritt bröd till en glutenfri och vegansk maträtt, om det behövs.

Detta enkla äggfria veganska franska toastrecept använder bananer istället för ägg, vilket ger en söt smak. Och genom att använda bananer istället för ägg behöver du inte använda en kommersiell äggbyte , så det här är ett bra recept om du inte råkar ha någon till hands. Fransk toast är också bra för någon vegansk brunch (eller vegan BRINNER !) -menyn.

Många gillar att använda ett tjockt skivat helkornsbröd när man gör fransk toast, men det här receptet fungerar bra med nästan vilken typ du väljer. Observera också att receptet kallar pumpkakspice, vilket är en bra kocks "hemliga ingrediens" för att göra hemlagad fransk toast, men lite kanel är nog nog, och det är vad de flesta recept kräver. Men som en vegansk kock kan du gärna göra veganska recept, som den här, bara en liten bit, och i så fall är den vanliga kanelen helt enkelt inte tillräckligt! Prova pumpkakspytan om du har det, och om du inte gör det, försök att lägga till bara ett streck muskotnöt.

Om du är en vegansk fransk toastälskare, men du känner dig lite mer äventyrlig och vill ha något utöver det här grundläggande receptet, kanske du är intresserad av att prova några hemlagade veganska crepes eller dessa folkmassan-glädjande veganska blåbärspannkakor .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blanda först bananerna med sojamjölk, kanel, pumpa paj krydda och vanilj i en mixer eller matberedare. Häll sedan denna bananblandning i en pajplatta eller en bred och platt tallrik som du kan doppa in brödet i.
  2. Därefter förvärm din stekpanna eller stekpanna till en medelhög värme.
  3. Doppa försiktigt varje brödskiva i den beredda sojamjölken och bananblandningen, försiktigt belägga båda sidorna av varje brödskiva.
  1. Smälta lite vegansk margarin i din förvärmda medium-heta stekpanna och stek varje skiva bröd tills det är lättbrun på varje sida. Jag gillar också att använda kokosolja för att laga franska toast, eftersom doften är helt enkelt himmelsk.
  2. Servera din hemlagad vegansk fransk rostat bröd toppad med en bit lönnsirap eller en utsökt blåbärsås eller bara lite vegansmör och fruktskivor - vad du än vill! Och, som alltid, njut av din underbara hemlagad vegansk franska toast!

Receptnota: Alla ingredienser i detta recept är glutenfria, förutom brödet, förstås. Men du kan förbereda det bara bra för dina glutenfria vänner om du använder ett glutenfritt bröd. Njut av!

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 63
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 35 mg
kolhydrater 15 g
Kostfiber 2 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)