Sour Cream Citron Muffins

Citronskal och sirap ger dessa uppfriskande citronmuffiner massor av smak, och gräddfil ger dem en underbar, känslig konsistens. Gör dessa smaksatta muffins för en speciell morgonprestation. Du behöver cirka 3 citroner för detta recept.

Muffins och snabbbröd är perfekta för frukost eller mellanmål, och de gör ett gott alternativ att servera tillsammans med en stor brunch. Servera dem med en smält eller smaksatt smaksost. Se den snabba citronkrämosten spridas i tips och variationer.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Värm ugnen till 375 °. Smör 12 muffinkoppar eller spraya med bakspray.

2. I en stor skål kombinerar du allmjölksmjölet, 3/4 kopp granulat, bakpulver och läsk och salt. Använd en visp för att blanda de torra ingredienserna noggrant.

3. I en annan skål kombinerar du gräddfil med ägget, smält smör, citronskal och 2 matskedar citronsaft. Vispa blandningen tills den är jämn och väl blandad.

4. Blanda gräddfilblandningen i de torra ingredienserna tills de är blandade och alla ingredienser fuktas.

5. Fyll muffinkoppar ca 2/3 full. Baka i 18 minuter, eller tills brunat och en tandpetare kommer ut ren när den sätts in i muffins mitten. Kyl i pannan på ett ställ i 5 minuter. Ta bort muffinsna i ett ställ. Placera folie eller en panna under hyllan för att fånga droppar. Poke varje muffin flera gånger med en tandpetare.

6. Ta med 1/3 kopp citronsaft och 1/4 kopp socker till en koka i en liten kastrull. Koka, rör om tills sockret är helt upplöst. Använd en sked, drizzle lite av saftblandningen över varje muffin.

Tips och variationer

Lemon Cream Cheese Spread - Kombinera 8 uns mjukad gräddost med 1 matsked färsk citronsaft, 1 tesked finskivad citronskal och 1 eller 2 matskedar pulveriserat socker, eller smaka på. Slå med en elektrisk mixer tills den är fluffig.

Du kanske också gillar

Jordgubbar och Cream Muffins

Raspberry Nut Muffins

Pumpkin Cream Cheese Muffins

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 261
Totalt fett 14 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 102 mg
Natrium 422 mg
kolhydrater 31 g
Kostfiber 2 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)