Grilling & Broiling: En översikt

Matlagning nära flamman

Grillning och broiling är metoder för att värma upp värme som förlitar sig på att värmen genomförs genom luften från en öppen flamma. Denna typ av matlagning ger brunningsreaktioner på ytan av maten, vilket uppmuntrar utvecklingen av komplexa smaker och aromer.

Grilling Cooks Hot and Fast

Eftersom luften är en dålig ledare av värme kräver mat och grillar att maten ligger ganska nära värmekällan, vilket i det här fallet sannolikt kommer att vara en öppen flamma.

Matens yta lagar sålunda mycket snabbt, vilket gör denna typ av matlagning idealisk för extremt ömma styckningar av kött, fjäderfä eller fisk. På grund av denna matlagningsmetods extremt varma och torra natur är det vanligt att marinera saker som kommer att vara broiled eller grillad - även om de bästa biffarna är ett anmärkningsvärt undantag från denna regel.

Svängen"

En viktig del av grillning och broiling är "sväng" - som hänvisar till att flipa över produkten för att laga den andra sidan. Även om det kan vara frestande att flytta saker och ting medan du grillar, kommer lite återhållsamhet att gå långt. I allmänhet bör du bara vrida ett objekt en gång, vilket betyder att du lagar en sida, vrider den för att avsluta tillagningen och tar sedan av grillen.

Eftersom det inte är mycket annat att göra, vet man när man ska vända är ganska mycket kärnan, och det är en känsla att du kommer att utvecklas med erfarenhet.

Grillmärken

Ett undantag till "inte flytta" -regeln är att kockar ofta roterar ett objekt på grillen för att markera det med korsluckade grilllinjer.

Omkring en tredjedel av en tur - som från klockan 12 till 8 på en klockskiva - skulle ge de mest attraktiva resultaten.

Värme från ovanför Vs. Nedan

För övrigt finns det en signifikant skillnad mellan broiling och grillning, vilket är att grillning innebär att uppvärmningen matas underifrån, medan broiling innebär upphettning från ovan.

I båda fallen väntas maten vanligtvis en gång under matlagning, och en rist eller grill av något slag används, vilket ger maten de utmärkande grillmärken som kännetecknar denna matlagningsteknik. Som med sautéing är det viktigt att värma köttet eller grillen innan du lägger maten på den.

Vad om grillar?

Grillning liknar grillar och grillar genom att den också använder en öppen låga för att laga mat. Men vad som definieras grill är användningen av trä eller kol för att producera flamman.

Men som med de flesta saker i den kulinariska världen finns det lite wiggle rum här. Vissa kockar anser att träkolstillverkning är en form av grillning, medan många andra skulle insistera på att grillen innebär att man lagar matlagning över en vedbrand i en öppen grop. Hur som helst, alla är överens om att matlagning med trä ger en rökig smak som bara inte är möjlig med en gasgrill.

Vad om grillpannor?

Grillpannor är specialkonstruerade pannor som har upphöjda åsar utformade för att simulera de grillmärken som erhålls genom att laga mat på en öppen flamgrill. Men är det verkligen grillar?

Tekniskt nej. Kom ihåg att grilla kockar genom ledning av varm luft, medan en panna lagar mat genom att värmen leder genom själva pannan.

Här är ett exempel på skillnaden: Antag att du lagar hamburgare på en grill.

Allt fett som droppar av hamburgarna faller bort och stör inte värmen från flamman eller kolan nedanför. Med en grillpanna samlar fettet bara i pannan. Så om du använder en grillpanna, vill du hälla av fett som kokar ut i pannan, annars är dina hamburgare stekta i stället för grillad.