Grill

Hör ordet grill och dina tankar vänder sig ofta till utomhus, sommar och bakgård matlagning. Men förändra dina tankemönster. Ignorera myggor, dåligt väder och stå över grillen med en vattenflaska för att dämpa flammorna.

I själva verket är en grill en matlagningsutrustning där matlagningsytan består av ett öppet ställ eller galler med en värmekälla nedanför. Beroende på typ av grill kan värmekällan vara öppen eld (antingen gas eller kol) eller el.

Mat lagas direkt på grillen eller grillen, så de bästa typerna av mat till matlagning på en grill tenderar att vara kött och fjäderfä, fast fast fisk, skaldjur och även grönsaker kan kokas på grillen.

Eftersom en grill kokar med hög temperatur torr värme , kött som är kokta på en grill bör vara ömma skärningar av kött , och marinering kan vara till hjälp för att behålla fukt.

Ibland kan ordet grill användas utbytbart med ordet grill - men inte i söder. I Dixie, om du säger "grilla", menar du bättre att fläsk slatherad i en ättisbaserad sås och kokas långsamt och långsamt. Men tekniskt, i mycket av resten av landet, är grillning en form av grillning över trä eller träkol.

En av egenskaperna hos mat tillagad på en grill är grillmärkena från galler eller rack. Denna effekt kan erhållas genom att använda en specialtillverkad panna kallad grillpanna. En grillpanna har upphöjda åsar som kan producera grillmärken, men det går inte att grilla på matlagning på grillpannan, säger purister.

Hur man Grillar utomhus

Om du använder en kolgrill är regel nr 1 att börja med ren utrustning. Det betyder att se till att det inte finns någon aska i grillens botten och att ditt galler är rent - det finns inga matpartiklar som klibbar metallet.

Tillsätt kolet i en liten hög. Applicera kolbelysare och tänd upp det.

Undvik att skapa en brasa. Låt kolet brinna ner så att kolerna är gråa och sprida dem jämnt ut. Sätt tillbaka dina grillar på grillen och gör dig redo att laga mat.

Med en gasgrill slås på gasförsörjningen, tänd brännarna och låt dem värma upp i ca 10 minuter. Lägg sedan till vad du planerar att grilla till grindarna och komma till jobbet.

Oavsett vilken metod du använder, se till att du har rätt utrustning. Ett bra par brandsäkra handskar är en nödvändighet, liksom tang för att vända maten. Du vill inte genomborra kött, fisk eller grönsaker.

Grillning Inomhus

Om du inte redan har en, splurge på en bra grillpanna . De bästa är gjorda av gjutjärn eller anodiserat aluminium. Välj den bästa pannan för din matlagning, ytgas, el eller spishäll. Förresten, du vill se till att din spisfläkt är i drift innan du börjar.

Vad kan du laga?

En bättre fråga skulle vara vad kan du inte laga mat. Tänk fisk - inget slår lax, hälleflundra, tonfisk ... du får tanken.

Stek och rosta, fjäderfä, grönsaker, kebabar tar på sig särpräglade smaker när de grillas. De enda saker att undvika är tunna saker; Om du till exempel har skivad lök eller svamp, lägg dem i en panna innan du lagar mat, men även de kan grillas.