Pecan praliner med Bourbon

Pecan praliner är en speciell NOLA-behandling. Tillverkad med bourbon och brunt socker, tillsammans med grädde och smör, är dessa praliner söta och oemotståndliga. Låt denna mat påminna dig om det stora franska kvartalet.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Smält 4 msk smör i en tung kastrull över låg värme. Rör i granulerade och bruna sockerarter, dash salt och tung grädde. Täck och koka över medelvärme.
  2. Ta av locket och koka tills temperaturen når 242 F på godistermometern eller nästan fast bollstadium. En liten del av blandningen, när den tillsätts till kallt vatten, kommer att bilda en mjuk boll som håller sin form och inte platt.
  1. Rör i de rostade pekannötterna. Avlägsna från värme och slag i smak och bourbon. Fortsätt slå tills candy förlorar sin glans, blir krämig utseende, och börjar tjockna.
  2. Ha ett smörat bakplåt eller ett vaxat pappersfodrat bakplåt redo. Släpp snabbt godisblandningen med matskedar på smörjda kakan.
  3. Wrap praliner individuellt i plastfolie för att lagra.

* För toastmuttrar, sprid ut i ett enda lager på ett bakplåt. Rostat bröd i en 350 F ugn, rör om ibland, i 8 till 10 minuter. Eller rostat bröd i en obehandlad stekpanna över medium värme, rör om tills ljusgulbrun och aromatisk.

Fler godisrecept:

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 85
Totalt fett 5 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 6 mg
Natrium 5 mg
kolhydrater 10 g
Kostfiber 0 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)