Kött 101: Grönsakerna Basic Beef, Pork and Lamb

Köttbänken kan vara en skrämmande plats för många människor. Kanske är det alla knivarna, klyvorna och krokarna där bakom. Eller kanske beror det på att slaktarna själva står bakom den här massiva räknaren och man måste bokstavligen titta på dem.

Vad som än är, om du inte växte upp på en ranch eller har bedrivit formell (eller informell) utbildning om ämnet, kan du vara måttligt förvirrad av sortimentet av roster, biffar och kotletter i köttet.

En bra slaktare svarar gärna på frågor, men de kan inte svara på dem om du inte frågar . Och jag vet inte hur det är för kvinnor, men för män vet man inte om kött är som att inte veta om bilar. Jag har ingen aning om varför. Det är inte som om du har denna medfödda kunskap som bara kommer till dig från dina kromosomer. Det gör absolut ingen mening.

Och ändå kan en man vara en neurosurgeon, astrofysiker, filmstjärna, USA: s president, och en Fortune 500 VD, jag menar att det absolut finns ingen anledning för honom att ha den specifika kunskapen, men jag garanterar att han hellre vill ät sina egna ögonbollar än fråga en slaktare "vad exakt är en tri-tip?" mer än att han skulle fråga en mekaniker "så vad gör radiatorn ändå?"

Så vad som händer är att du köper samma kött om och om igen, och laga det på samma sätt som du lagar det alltid. Ledsen!

Din pocketbook är också på linjen. Om du verkligen vet köttet, vet du när du får en hel del och när du inte är. Vilket gör en stor skillnad när du betalar uppåt på $ 20 per pund för några köttstycken.

Informationen nedan är bara en början, men länkarna inom varje artikel gör att du kan dyka djupare, som din nyfikenhet garanterar. Bottom-line: När du utökar din kunskap, vet du vad du ska begära i slakteri, och du vet hur man lagar mat när du får hem. Jag säger inte att ditt liv kommer att vara komplett, men det kommer säkert att förbättras.

Åh, och förresten ...

Tri-tip är en triangulär nötköttsteg från bottenröret , och det är perfekt för rökning, låg temperaturstegning eller grillning över indirekt värme.