Vad är en Ribeye biff?

Ribeye-biffar är biffar som skärs från nötkreatursribben . Och åh, är de ömma.

Och saftig. Och smakfullt, med precis rätt mängd fett. Kan ribeyes vara den perfekta biffen ? Du får inget argument från mig.

Det bästa sättet att laga en ribeye biff är mycket snabbt, över hög värme, antingen på grillen , under köttet eller i en gjutjärnspanna .

Matlagning på det här sättet ger en smakfull brunskorpa på utsidan av biffen medan du lämnar inredningen och saftigt.

Med andra ord, perfekt.

Boneless Ribeye Vs. Bone-I

Ribeye-biffar kan vara benfria eller benfria, och det aktuella benet är ribbenbenet. Beroende på hur köttbiffen är tillverkad, kan benet sträcka sig utöver spetsen av ribeye-muskeln, eller det kan trimmas mer eller mindre spola.

Benet ger smak och fukt, men det kan göra att biffen blir svårare. Köttet bredvid ribben kokar långsammare, så när det är medelålders sällsynta kan andra delar av biffen vara närmare medelstora.

Lyckligtvis är bifffria ribeye-biffar ganska normala. Om du går till en slaktare och frågar efter ribeye biffar, nio gånger av 10 kommer du att få den benfria versionen.

( Se även: Varför behöver du en stor slaktare )

Longissimus: Ribeye Muscle

Huvudmuskeln i en ribeye biff är longissimus dorsi, en lång, öm muskel som går hela vägen från höftbenet till axelbladet.

Det är ömt eftersom det inte får mycket träning.

Det är också en muskel där en bra mängd intramuskulärt fett tenderar att deponeras. Detta fett, även känt som marmorering , ger massor av fukt och smak till en biff.

(Longissimus är också den primära muskeln i remsor .)

Otroligt nog, en av mina favorit saker om ribeye biffar är inte ens ribeye muskeln.

Det är en annan remsa av muskel på toppen av biffen som kallas spinalis dorsi eller ribeye cap.

Jag kommer noga att skriva en hel artikel om ribeye-kepsen en av dessa dagar, men tills dess, låt mig bara säga att denna lilla halvmåne av ömt kött är så rik och smörgåsig och saftig, jag kan inte motstå att äta den först.

Faktum är att jag fantasera om en dag att beställa en hel ribeye keps från min slaktare - även om jag inte kan föreställa mig varför han skulle vara villig att göra det, för att han skulle behöva neka en hel revben och jag gör det inte vet vad han skulle göra med det efter det. Han skulle förmodligen få mig att köpa hela saken.

Fortfarande kan jag drömma.

Andra muskler i en Ribeye

Ribbens primära snitt ligger mellan chucken (axeln) och länden (längre bakåt mot bakbenet). Och du kan berätta varifrån en ribeye biff kom från bara genom att titta på den.

Om ögat på ribeye är litet, som 3 till 4 tum över, och omgivet av några andra små muskelblock, kommer det från chuckänden.

En av dessa blobs kommer att vara locket, som jag bara pratade om, bara det kommer inte att vara halvmåneformat så långt framåt. En annan är den komplexa, och en annan är multifidusen.

Både den komplexa och multifidusen blir progressivt mindre mot baksidan av revbenet, och komplexet försvinner faktiskt innan vi kommer till den korta linjen .

Å andra sidan, om ribeye-muskeln är större, närmare 6 eller 7 tum över, med den halvmåneformade kapsmuskeln i toppen, är den biffen från mitten eller ländänden av revbenet.

Om jag hade mitt val skulle jag gå för en med en större ribeye-muskel, främst för att den blir lite mindre fet. Men det finns ingen sådan sak som en dålig ribeye.

Slutligen finns en del av ribeye-biff som kallas läppen, som är en lång, ungefär triangulär remsa av muskel (serratus dorsalis och longissimus costarum) som sitter under ribbenbenen. Ibland avlägsnas läppen, men vanligtvis inte - främst för att en gång den är av, det finns inte mycket det kan användas för annat än att göra nötkött .

Ribeye Vs. Rib Steak

Tekniskt sett finns det en skillnad mellan ribeye-biffar och revbiff. Men märk att jag sa "tekniskt". Skillnaden är så liten, och undantagen till regeln så många, att skillnaden är meningslös.

Det har att göra med hur länge läppsmuskeln är, men jag kommer inte ens att bry sig om att förklara det eftersom det är en tråkig förklaring och inte minst upplysande.

Så bara anta att de är samma sak. Oavsett om det är benfritt eller benat, är en revbenskvist en ribeye och vice versa. Jag lovar, det är allt du någonsin kommer att behöva veta om det.

Annat än att laga en. För det, se: Hur man lagar en Ribeye-biff