Guacamole

Guacamole är en klassisk aptitretare dip recept, specialiserad med några hemliga ingredienser. Var noga med att läsa igenom mina stegvisa instruktioner innan du börjar. Det är inte svårt att göra guacamole, men det finns några regler att följa för att du ska få det bästa resultatet.

Först avokadoerna . Att hitta helt mogna avokadoer i en livsmedelsbutik är ungefär lika lätt som att hitta rosor i januari i Minnesota. Så du måste planera för att göra din guacamole. Köp Haas avokado - de som är mörkgröna med en stenig hud. De har den bästa texturen för guacamole som inte är för tunn eller vattnig.

Kontrollera sedan att du använder mycket citronsaft. Avokado mörkar på bara några minuter efter att de klippts och utsätts för luften. Stänk citronsaft över avokadoerna när du har tagit bort köttet från huden och lägg det i skålen. Jag lägger alltid till mer citronsaft när avokadoerna är mashed eftersom jag gillar min guacamole lemony.

Servera din perfekta guacamole med tortilla chips. Jag gillar att använda chips som är belagda i ost för ännu mer smak.

Vad du behöver

Hur man gör det

Krama den färska citronsaften och kombinera i en medium skål med salt- och cayennepeppar.

Skär sedan avokadoerna i hälften och ta bort gropen. Klipp halvorna i hälften igen och skölj försiktigt av huden, eller ta bort gropen genom att slå den med en kniv och använd sedan en stor sked för att skopa köttet från huden. Lägg av avokado till citronblandningen; mos med en potatismasker eller en gaffel, lämnar något av frukten (ja, avokado är en frukt, trots att den är klassificerad som en grönsak i butikerna) otrolig.

Rör i gräddfil tills blandningen blandas och vik sedan i de hackade tomaten. Täck guacamolen med plastfolie, tryck på plastfolien direkt på ytan av guacamolen, och kyla i ett par timmar innan du serverar. Det kan också serveras omedelbart med chips och crudites.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 327
Totalt fett 29 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 16 g
Kolesterol 11 mg
Natrium 18 mg
kolhydrater 19 g
Kostfiber 13 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)