Kan Storlek Omvandling Diagram för Ingredienser i Recept

Avkodning av äldre receptlista Endast namnet på Can-storleken

Du har sett fram emot att göra mormors såsrecept - det är en arv, som gått ner från generation till generation, en som din mormor kokade och att du är skyldig att göra en del av din familjs favoriträtter. Men några av mätningarna är inte riktigt meningsfulla, som vad är en "nej 10 kan"?

När det gäller moderna receptkomponentlistor är vi bekanta med mätningarna av ingrediensen som anges, liksom storleken på burken när det är tillämpligt, till exempel: 1 burk tomatpasta.

Men äldre recept kan bara lista en burkstorlek - vilket inte är en vikt- eller volymmätning utan bara ett namn eller nummer - och lite annat. Detta är särskilt knepigt om du gör mormors traditionella recept för första gången och du är inte säker på hur mycket av en ingrediens som ska ingå. Eller om du sänker ett recept som är avsett att mata en folkmassa och har ingen aning om hur man skär en "no 3 squat" burk i hälften.

Lyckligtvis finns det ett sätt att konvertera dessa gammaldags burstorlekar till något mer bekant.

Kan storlekskonverteringsdiagram

Om du kör över ett recept som inte har måtten stavade ut, överväga några allmänt accepterade konverteringar, både för hur mycket du ska använda och hur mycket du ska köpa av den konserverade ingrediensen.

Kan storlek namn Vikt Volym
Picknick 10 1/2 till 12 ounces 1 1/4 koppar
12 uns vakuum 12 uns 1 1/2 koppar
Nr 1 11 uns 1 1/3 kopp
Nr 1 lång 16 uns 2 koppar
Nr 1 kvadrat 16 uns 2 koppar
Nr 2 1 pund 4 uns eller
1 pint 2 fluid ounces
2 1/2 koppar
Nr 2 1/2 1 pund 13 ounces 3 1/2 koppar
Nr 2-1 / 2 kvadrat 31 uns knappt 4 koppar
Nr 3 51 uns 5 3/4 koppar
Nr 3 squat 23 uns 2 3/4 koppar
Nr 5 56 uns 7 1/3 koppar
Nr 10

6 pund 6 uns till 7 pounds 5 ounces

12 koppar
Nr 300 14 till 16 ounces 1 3/4 koppar
Nr 303 16 till 17 ounces 2 koppar

Krukformat Omvandlingsdiagram

Krukor som används för att bevara dina egna frukter och grönsaker betraktas som "konserverad". Om du tittar på ett gammalt konservers recept kan det lista en burkstorlek. Dessa är lite mindre förvirrande än burkstorlekarna som burkar kommer i storlekar som redan refererar till volym och vikt. Medan det nu finns några fina burkar som finns tillgängliga, grundade äldre recept på goda Mason-burkar.

Burk storlek Vikt Volym
Jelly Jar 4 uns 1/2 kopp
Jelly Jar 8 uns 1 kopp
Jelly Jar 12 uns 1 1/2 koppar
Halv pint 8 uns 1 kopp
Halvliter 16 uns 2 koppar
Pint-och-en-halv 24 uns 3 koppar
Pint-och-tre fjärde 28 uns 3 1/2 koppar
Quart 32 uns 4 koppar
Halv Gallon 64 uns 8 koppar
Gallon 128 gram 16 koppar
Förvaringsburk 14 uns 1 3/4 koppar
Förvaringsburk 38 gram 4 3/4 koppar

Diverse storlekskonverteringar

Vi har alla antagligen stött på ett recept med udda eller vaga ingrediensmätningar - eller kanske inga mätningar alls. Använd några grundläggande omvandlingar för att fylla i ämnena.

Ingrediensmätning Vikt Volym
Babymatburk 3 1/2 till 8 ounces beror på storlek
Kondenserad mjölk 15 uns 1 1/3 koppar
Kondenserad mjölk 6 uns 2/3 kopp
Kondenserad mjölk 14 1/2 ounces 1 2/3 koppar
Fryst juice koncentrat 6 uns 3/4 kopp

Historia av kan storlekar

För att få reda på hur många koppar i en burk krävs är det användbart att ha en liten historia av konservindustrin. Enligt guidningen Canning och How to Use Canned Foods , av National Canners Association (det heter nu Food Products Association), medan det finns (eller var) några storlekar som anses vara standard, är dessa mätningar inte baserade på någon enhet av volym eller andra krav, och kan leda till förvirring för hemkockar.

Canners Association förklarade att den amerikanska industrins beskrivning av dimensionerna av cylindriska burkar med två siffror: diameter och höjd vid tilldelning av mystiska nummer till burkar. Guidebokens författare beklagade bristen på framsyn av konservindustrin:

Den vanliga No. 2 burken är för stor för ärter, majs och bönor i mängd för den genomsnittliga familjen att använda på en gång och den oanvända delen är inte så attraktiv när den återuppvärmes. Nr. 3 burk tomater är likaledes en anomali, trots att invändningen inte är så stark som för nr 2. Nr 2½ burken introducerades som en kompromiss på nr 3, speciellt för frukt, men nyligen en bättre storlek används med diametern på nr 2½ men endast hälften av höjden. Efter att maskiner en gång har byggts för att tillverka och stänga burkar av en viss storlek är det svårt att göra ändringar, oavsett hur önskvärt det kan vara.