Traditionell holländsk Speculaas Cookies

Det här enkla receptet på traditionella holländska speculaas-kakor fyller ditt hem med de vackraste bakverkluckorna och din kakaburk med de bästa smaksprutkakorna.

Du kanske känner till dessa traditionella holländska Sinterklaas- behandlar som vindmillkakor, Biscoff-kakor eller spekulor (deras flamländska namn), men vi försäkrar dig om att detta är det enda speculaasreceptet du någonsin behöver.

Du kommer att bli belönad med en hejd krydda-marknaden arom som dessa kakor baka. Servera dem med kaffe, te eller ett gott glas brandy för en speciell godis på en kall vinterdag.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blanda ihop 1 3/4 kopp mjöl, rått rörsocker, smör, mjölk, kryddor, bakpulver, och kram med händerna eller en stativblandare som är utrustad med paddelfästet. Degen är klar när du kan forma den i en boll utan att den håller fast vid dina händer.
  2. Täck degen bollen med plastfolie och lägg åt sidan vid rumstemperatur i en timme så kryddorna kan fungera deras magi.
  3. Under tiden värm ugnen till 347 F / 175 C. Smörj en eller flera kakor med kakor eller linjer dem med pergamentpapper.
  1. Lätt mjöl din arbetsyta och rulla 1/4 tum tjock. Klipp degen med hjälp av en kakskärare eller spånskivor och placera formerna på de färdiga skivpanelerna.
  2. Pensla kakorna med äggvita och sprinkla brunt socker och flakade mandlar på toppen. Baka 10 till 25 minuter, beroende på kakans storlek och tjocklek, eller tills mandlarna karamelliseras och kakorna vrider en något mörkare nyans av brun. Ta bort från ugnen och låt svalna några minuter på pannan och sedan överföra till ett stativ för att svalna helt.

tips