Fig Urval, Recept och Förvaring!

Kort hållbarhet kräver noggrann hantering och snabb användning av fikon

Fig-val

Hållbarheten hos färsk fikon är kortfattad. De måste plockas mogna från träden eftersom de inte mognar väl när de väl är plockade. Ett mycket fast fikon är inte moget och kommer inte att ripa längre.

Prime skörd säsongen för färsk fikon är mitten av juni till mitten av oktober. Hämta dem och använd dem så fort du hittar dem på marknaden, eftersom de kommer att skämma bort inom sju till tio dagar efter skörden. I de flesta fall betyder det att du har högst 3 dagar att använda dem hemma.

Välj fina som är rena och torra, med jämn, obruten hud. Frukten ska vara mjukt och ge upphov till beröring, men inte mushy.

Använd din näsa. Luktar frukten. Om det lukter lite surt, har det redan börjat jäsas. När fikon går utöver sin huvud, börjar de kollapsa inåt och förlora sin runda form.

Fig Lagring

Det är viktigt att hålla färsk fikon kall för långsam försämring. Använd dem omedelbart eller förvara i en plastpåse i den kallaste delen av ditt kylskåp i upp till två dagar. Fig kan frysas hela, skivas eller skalas i en sluten behållare i tio till tolv månader.

Konserverade fikon kommer att vara bra för ett år i ditt skafferi. Öppnade konservburkar kan förvaras i en täckt behållare i kylskåpet i en vecka.

Torkade fikon kan förvaras i den ursprungliga förseglade förpackningen vid rumstemperatur i en månad. För längre lagring, håll dem i kylskåp, sex månader till ett år. Öppnade torkade fikon ska överföras till en tätbar plastpåse och förvaras i kylskåpet.

Fig Recept:

Bakade Figs Med Honung Glass
Basmati-ris med fikon, senapsfrö och ingefära
Candied Figs
Cornish Hens fylld med Brandied Figs
Tranbär Fig Chutney
Fig Apple Compote
Figgy Pudding
Figs med honung och whisky
Fig Poached i vitt vin
Figs och hallon med Mint-Infused Ganache
Fig med Tijm Honung och Gorgonzola Toasts
Frisk Fig Behållar
Gewurztraminer Wine Poached Fruits
Gingered Figs
Gourmetglaserade figurer
Lady Baltimore Cake
Marinerad fikon med kärnmjölk-Honungs Sorbet
• gammaldags fruktkakor
Fläsk med fikon och Balsamvinäger
Pork Loin Chops med Figsås
Ricotta-Brioche-brödpudding
Super Fig Cobbler