Tips för att välja de färskaste rosinerna och hur man lagrar dem

Raisins bör kylas för en längre hållbarhetstid

De flesta vet att ett rosin är ett torkat druv , men visste du att det finns några olika sorter ? De vanligaste är naturliga mörka lila och gyllene sultaner. Men du kan också stöta på fröslösa rosiner, liksom de som är skarpa och flamländska, särskilt om du handlar på en ekologisk eller gourmetmarknad.

Vilka typer av russin letar du efter? Ta reda på några tips om hur du kan hålla dina russin färska längre.

Raisin Typer

Det naturliga rosinet, som tillverkas av Thompson-fröslös druva, är märkt "naturligt" på grund av hur druven torkas - helt enkelt genom solen, utan oljor eller lösningar.

Gyllina rosiner, kallade sultanas, är faktiskt gjorda av samma druvor som används för att tillverka naturliga russin, men går igenom en annan process, liksom en svaveldioxidbehandling, som ger dessa russin sin rika, guldfärgade nyans.

Köpa russin

De flesta russin säljs i lådor eller återförslutningsbara förpackningar som du inte kan se igenom, så det är svårt att bedöma friskhet genom ögat. Om du klämmer i rutan och det är knäppbart och inte svårt, det finns en bra chans att ditt val är bra. Ett annat talande tecken är skrikande. Ge behållaren en bra skaka och lyssna. Som russin ålder, fortsätter de att torka ut, kan krypa upp, ännu mer, kunna härda, och kommer att rasla runt i en låda eller påse om den skakas och torkas upp.

Raisin Storage

Det är viktigt att lagra russin ordentligt så att de inte torkar ut för snabbt.

Tät russin i en lufttät behållare eller påse och förvara på en sval, mörk plats. De flesta köksskåp är för varma. En månad på hyllan är den maximala tiden de ska bli utelämnade, efter det börjar de torka ut, mörka och förlora vitaminer. Även russin är populära för att locka buggar, så var noga med att undersöka dem noggrant för insektsaktivitet innan de används.

Kylning rekommenderas för lagring längre än en månad. I en ordentligt förseglad behållare kan rosiner vara sex månader till ett år.

Revive torkade upp russin

Den höga koncentrationen av sockerarter i russin är vad som gör dem söta, men det är också det som orsakar att russinerna blir torkade och grusiga och håller fast vid tänderna efter en lång lagringsperiod. Suckorna kan kristallisera inuti frukten, men det betyder inte att du inte kan använda dem. Det finns några sätt att återuppliva torkade russin. Efter att ha återupplivat russin bör de ätas, läggas till recept eller kylas samma dag.

Blanchera

Plumpa upp russin genom att blanchera dem i varmt vatten. Placera russin i kokande vatten i 10 till 15 minuter tills de börjar expandera. Du kan lägga citrus, kryddor eller sprit till vattnet för extra smak.

Mikrovågsugn

Mjuka rosinerna i mikrovågsugnen. Placera russin i en skål och drizzle med några matskedar varmt vatten. Mikrovågsugn i 12 till 15 sekunder, häll av eventuellt kvarvarande vatten och låt sitta, täckt. När du har kylt, bör russin absorbera fukten.

Ugn

Återupprätta russinerna i ugnen. Mellan skikt av pappershanddukar, sprid russin på ett kakan och lägg i en 200 F-ugn i 20 till 25 minuter.