Färska myntrufflor

Choklad och mint är en klassisk kombinationsbok, men Fresh Mint Truffles är ett nytt tag på denna bekanta favorit!

Istället för att använda mint extrakt, som de flesta mint godis, är dessa rika, släta chokladtryfflar infunderad med den uppfriskande smaken av färska mintblad. Jag gillar att toppa gruvan med kanderade mintbladen (gjorda med samma metod som i det här receptet för kanderade blommor ) för att ge dem en extra smak och färg. Du kan också toppa dem med vanliga mintbladen, om du ska äta dem inom en dag eller använda någon annan dekoration du vill ha.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Grovhacka 1/3 kopp mintblad. Placera den svåra grädden i en liten kastrull, och lägg grädden i en simma över medelvärme. När det är simmering, ta bort grädden från värmen och tillsätt de hackade mintbladen och täck sedan potten med lock. Låt myntet branta i kräm i 15 minuter. Titta noga på tiden, eftersom du inte vill att mintsmaket ska vara för överväldigande.

2. Placera den hackade choklad i en skål med smöret i rumstemperatur medan du väntar på att grädden infuseras.

3. Ta bort locket från pannan efter 15 minuter och värm grädden igen tills den ligger strax under kokpunkten. Häll den heta grädden genom en sil i hakad choklad. Kassera de ansträngda mynta löv.

4. Snör ihop den heta grädden, choklad och smör tills choklad smälts och du är kvar med en slät, glänsande blandning. Detta är din ganache. Tryck på ett lager av klädesplåt på toppen av chokladet och kyl det tills det är tillräckligt bra för att skopa, 2-3 timmar.

5. När ganachen är fast, damm dina palmer lätt med kakaopulver och använd en liten godisskopa eller tesked för att rulla ganachen i små bollar. Applicera kakaopulveret igen om det behövs för att hålla trufflarna kvar i händerna.

6. Smält chokladbeläggningen i mikrovågsugnen och rör om efter 30 sekunder för att förhindra överhettning. Använd en gaffel eller doppverktyg för att doppa en tryffel i chokladet och tappa den mot skålens läpp för att avlägsna överflödig choklad innan du lägger den på ett foliebelagt bakplåt.

7. Medan chokladet fortfarande är våt, tryck ett litet myntblad i toppen av varje tryffel. Om du vill att tryffelarna ska behålla i flera dagar, bör du antingen godta mintbladen i förväg (med hjälp av metoden i det här kandiserade blommans recept ) eller använda en annan typ av dekoration, eftersom obehandlade mintbladen kommer att blöta efter ungefär en dag.

8. När alla tryffel har doppats, kyl i brickan för att ställa in choklad, i ca 20 minuter. Färska tryfflar kan förvaras i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till en vecka.

För bästa smak och konsistens, ta dem till rumstemperatur före servering.

Klicka här för att se alla Truffle Recept!

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 105
Totalt fett 8 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 8 mg
Natrium 4 mg
kolhydrater 7 g
Kostfiber 2 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)