Kärnmjölk Förvaring

Kan kärnmjölken vara frusen?

Kärnmjölken fick sitt namn från det faktum att det ursprungligen var vätskan kvar när man gjorde smör, men nuförtiden, eftersom den huvudsakligen är kommersiellt gjord, har denna vätska väldigt lite att göra med smör. En bakterie läggs till mjölk och lämnas sedan till jäsning. Smörbitar kan tillsättas, liksom salt, socker och stabilisatorer som skapar vad vi vet som odlad kärnmjölk.

Till skillnad från vanlig mjölk håller inte kärnmjölk färska så länge kombineras det med att vi inte brukar använda hela behållaren kärnmjölk i recept, eller kärnmjölk som ofta, och vi hamnar med kvarvarande kärnmjölk.

Så vad är det bästa sättet att lagra det?

Kärnmjölks hållbarhet

Kärnmjölk kommer att vara upp till två veckor på grund av sin höga syrahalt, även om det är bäst den första veckan. När den öppnats ska den användas inom en vecka för dricksändamål, men det borde vara bra för bakning även efter utgångsdatumet. Leta alltid efter det senaste utgångsdatumet på kartongen, precis som du skulle för någon mejeriprodukt.

Liksom de flesta mjölkprodukter bör kärnmjölk hållas kylt. låt det inte sitta ute på disken eller köksbordet under någon tid.

Frysta Kärnmjölk

Men vad gör du med den 3/4-fina behållaren och vet att du inte kommer att göra någonting med kärnmjölk under nästa vecka eller två? Lyckligtvis, som mjölk, kan kärnmjölk frysas upp till tre månader. Om du bara använder kärnmjölk för vissa recept och känner till mätningarna kan du dela ut det för att rymma dessa diskar och frys sedan.

Annars häll den kvarvarande kärnmjölken i en iskubbricka i en matsked portions-och frysa. Placera sedan kuberna i en lufttätfryspåse tills de är färdiga att använda.

Om du fryser kärnmjölk, låt det tina i kylskåpet, eller gör en snabb avfrostning på lågt i mikrovågsugnen. Var noga med att blanda det bra för att reinkorporera fastämnena med vätskan som kommer att ha separerats.

Även om det är helt säkert att dricka, kan du föredra att använda tidigare frusen kärnmjölk i recept snarare än för en dryck, eftersom det tenderar att förlora konsistens och munklagande.

Kärnmjölkspulver

Om allt verkar som för mycket att komma ihåg finns det ett alternativ: kärnmjölkspulver, som du hittar i din mataffär. I grunden uttorkad kärnmjölk har kärnmjölkspulver en beundransvärd hållbarhet, nästan obestämt på hyllan oöppnad och upp till ett år och ännu längre efter öppningen när den förvaras i kylskåpet. Kärnmjölkspulver används i allmänhet för att baka istället för att dricka.

Mer om kärnmjölk

Kanske efter allt detta inser du att du glömde att köpa kärnmjölk, eller någon bestämde sig för att städa ut kylskåpet och kastade det. Inga bekymmer-det finns gott om kärnmjölkssubstitutioner och ekvivalenter . Och om du undrar om du vill inkludera det i ditt recept eller inte, kan du vara glad att lära dig att det finns vissa hälsofördelar med kärnmjölken.