Char-Broil Kamander Kamado Charcoal Grill Review

Det billiga Kamado Alternativet

Under de senaste åren har Kamado-stilkolgrillet gått från en nischprodukt till en vanlig nödvändighet. Char-Broil Kamander Grill är känd för att bygga mer prisvärda produkter, en metallversion av den populära Kamado-stilen. Detta gör det till en av de billigaste på marknaden, och med Char-Broils räckvidd, den som är bunden att vara ett populärt alternativ.

Fördelar och nackdelar med Char-Broil Kamander Grill

Att lista fördelarna och nackdelarna är ett bra sätt att bestämma om den här grillen är värt att köpa.

Pros

Nackdelar

Produktbeskrivning

Grillmöjligheter

Char-Broil Kamander Kamado klarar av att slå de typer av höga temperaturer som behövs för searing steaks, samtidigt som man fortfarande kan hålla låga och långsamma temperaturer under långa perioder för rökning .

Det är effektivt vid förbrukning av bränsle och de två ventilationsflödena möjliggör enkel temperaturjustering. Den 20-tums matlagningsytan (327 kvadratcentimeter) är tillräckligt stor för att hålla en 20-pund kalkon eller en stor brisket. På alla sätt är detta en Kamado grill och det kan göra vad som helst annat Kamado grill kan.

Kamado Grills and Longevity

Dyra och välskötta Kamado-grillar kan vara för en generation eller två. Denna grill kommer förmodligen inte att ge dig den typen av livslängd. Efter en månad visade testenheten tecken på korrosion på vissa delar. Dessa kommer att behöva oljas och kan ge problem i framtiden.

En titt på Standout Funktioner och nackdelar

Standout-funktionen på denna grill är både en representation av Char-Broils förmåga att vara innovativ och deras problem med kvalitetskontroll och kvalitetskomponenter. Inloppsventilen är monterad på sidobordet. Både topp- och bottenventiler kan ses och justeras samtidigt; böjning eller höjning krävs inte för att nå öppningarna. Dessa öppningar är stora, numrerade och mycket praktiska. Ventilerna kan snabbt justeras för att nå önskad temperatur. Bottenventilen är ansluten till grillens botten via en kanal. En skruv på locket förseglar grillens botten och gör det lätt att rengöra (även om aska uppsamlas i en askpanna inuti grillen som helt enkelt lyfts ut).

Problemet med detta praktiska arrangemang är att ventilen, kanalen och bottenmonteringslocket är gjorda av billig plast. Det finns stor risk för att denna plast smälter och skadar systemet.

Ett vanligt klagomål om Char-Broil-produkter är att denna grill, liksom alla sina produkter, har en marknadsföringsklister på sidobordet. Dessa klistermärken är billiga och mycket svåra att ta bort.

Sammantaget, och med tanke på priset, är detta en fungerande Kamado grill som kan göra allt, i ett komplett paket. Grillen fungerar bra och är lätt att använda. Nej, det kommer inte att gå vidare till barnen, men till det här priset kan de köpa sina egna.

Jämförelse av en Kamander Grill till Big Green Egg

Frestelsen när man tittar på en ny Kamado grill är att jämföra den med branschstandarden, Big Green Egg . Om Big Green Egg gjorde en 20-tums modell och om den var utrustad med allt som Char-Broil Kamander kommer som standard med, skulle det troligtvis kosta över $ 1500. Ägget har ett slitstarkt keramiskt skal och ett attraktivt utseende.

Kamander har ett isolerat metallskal och ett mindre attraktivt utseende.

Upplysningar: Granskningsprov lämnades av tillverkaren. Mer information finns i vår etikpolicy.