Klassisk fransk kyckling och korv Cassoulet Recept

Cassoulet är en klassiker av det franska landet köket och mest populära i sydvästra, särskilt kring Toulouse och Carcassone där den härrör från.

I en traditionell cassoulet finns det flera typer av kött, vanligtvis anka, fläsk och kryddig korv. Detta recept på kyckling och korv är en modern uppdatering på klassiken och framkallar särskilt komplexa och utvecklade smaker genom att laga vissa ingredienser separat och sedan tillsammans. Resultatet är en oemotståndlig, stark stew.

Stryk inte av antalet ingredienser i detta recept, allt kommer tillsammans om du följer steg för steg.

Servera den klassiska franska kyckling- och korvkassouleten med crusty franskt bröd för en verkligt äkta upplevelse.

Vad du behöver

Hur man gör det

Placera bönorna i en stor kastrull och täck dem med kallt vatten. Ta bönorna till en mild simma över medelvärme. Täck och koka dem tills de börjar bli sakta, cirka 1 timme och 15 minuter. Tillsätt 1 tesked salt och 1/4 tesked malt svartpeppar till bönorna och koka tills vätskan har absorberat, cirka 25 minuter. Ta bort bönorna från värmen, dränera och kassera eventuell annan vätska och sätt bönorna åt sidan.

I en stor stekpanna över medelhög värme, laga lardonsna i 5 minuter tills de blir bruna. Överför dem till en tallrik. Tillsätt lökarna på pannan och sätt dem i 10 minuter tills de blir ljusa guldbruna. Överför dem till plattan med lardons. Brun korven och överför den till en skål.

Förvärm ugnen till 350F. Töm alla utom 4 matskedar av fettet från stekpannan. Lägg kycklingbröstbitarna i fettet och bruna dem över medelhög värme. Överför kycklingen till skålen med korven. Brun kycklingbenen i stekpannan och överför dem till skålen.

Kombinera lardons, lök, korv, kyckling bitar och ben, tomater, vin, kycklingföda, bukett garni, vitlök, tomatpasta, 3/4 tsk salt och 1/4 tesked malt svartpeppar i en stor gryta. Skydda med lock eller folie och baka grytan i 25 minuter. Tillsätt morötterna i pannan, täck och baka i ytterligare 20 minuter.

Tillsätt de reserverade vita bönorna i den varma grytan och rör omblandningen försiktigt. Kasta brödsmulorna, persiljan och timjan med smält smör i en liten skål. Strö de krydda brödsmulorna över grytan och baka den, upptäckt, i 1 timme. Kassera bouquet garni och servera cassoulet hett.

Det här kyckling- och korvkassouletreceptet gör 12 generösa portioner.