Lady Baltimore Cake

Lady Baltimore Cake är en lagkaka med frukt och nötfyllning, liksom frostning. Kakan är en södra favorit. Ta ett steg tillbaka i tiden med detta recept och njut av kakan (det skapades först i början av 1900-talet).

Du kanske också gillar:

Vad du behöver

Hur man gör det

Kaka:

  1. I mixskål med elektrisk mixer, krämsmör och 1 1/2 koppar socker; tillsätt 1 kopp vatten gradvis, tillsätt sedan mjöl och bakpulver.
  2. Vik i de stela slagen äggvita och 1 tesked vanilj.
  3. Baka i 3 smörgåsar i en 375 F-ugn i ca 25 till 30 minuter tills en tandpetare som sitter i mitten av kakan kommer ut ren.

Frostning och fyllning:

  1. Kombinera 1 1/2 koppar socker, 2/3 kopp vatten och majssirap i en kastrull; koka, omrör, över låg värme tills socker är upplöst. Koka upp och koka till 240 F.
  1. Under tiden, när sirap når cirka 234 F, slå äggvita tills styva toppar bildas; Lägg till Salt.
  2. Ta bort sirap från värme när 240 F nås och häll omedelbart en mycket tunn ström över stiffa slagna äggvita och salt medan du slår ständigt. Tillsätt 1 tesked vanilj och fortsätt att slå tills frostkylning svalnar och spridar konsistens, ca 10 minuter.
  3. Till ungefär en tredjedel av frosten lägger du till hackade pekannötter, fikon, russin och kanderade körsbär och ananas. Sprid hälften på bottenskiktet. Placera ett annat lager på toppen och sprida med den andra hälften av påfyllningen. Topp med det tredje lagret.
  4. Frost topp och sidor av tårta med återstående vanlig frostning.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 275
Totalt fett 8 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 15 mg
Natrium 178 mg
kolhydrater 51 g
Kostfiber 1 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)