Polska pommes frites i bacon (Śliwki w Boczku) Recept

Detta polska aptitretare recept på pommes frites i bacon, śliwki w boczku (SHLEEF-kee vuh BAWTCH-koo) är snabb, lätt och läcker och mycket traditionell.

De liknar Devils on Horseback (se mer om denna aptitretare, nedanför, efter anvisningarna till receptet).

Du kan göra så få eller så många som ditt hjärta önskar, eftersom ingredienserna är helt enkelt rehydrerade prunes (blöta i kokande vatten tills plump) och bacon. Det är allt!

Det verkliga ordet för pommes frites i polska är faktiskt suszone śliwki eller "torkade plommon", men ofta används bara śliwki för båda, med suszone (torkad) underförstådd.

Om du vill bli snygg kan du suga på pommes frites i Calvados (ett torrt äppelvin från Frankrike) och testa dem med finhackade äpplen, men det förgyller liljan.

Här är ett större foto av polska prunes inslagna i bacon.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 350 grader. Rikta en rimmad bakplåt med pergamentpapper.
  2. Placera pudda pommes frites i en värmebeständig skål. Häll kokande vatten över för att täcka. Låt blöt 15 minuter. Torka och korta torka på en pappershandduk.
  3. Vik varje blöt och torkad prune med en halv skiva bacon. Placera på pergamentfodrad bakplåt och baka 5 minuter.
  4. Vänd varje bit över och fortsätt att baka tills bacon är krispig, cirka 10 minuter.
  1. Avlägsna från ugnen och dränera på pappershanddukar. Pierce varje bit med en frillad tandpetare, om så önskas, och servera medan det fortfarande är varmt. Var försiktig. Prune interiören blir väldigt varmt!

Mer om Devils on Horseback Appetizer

Devils on Horseback är en kryddig aptitretareversion av Angels on Horseback (ostron inslagna i bacon). Devils får sparken från röd paprika eller Tabasco sås. De serveras vanligtvis med toast-poäng.

De skiljer sig från den polska aptitretare genom att de ofta tillverkas med ost fylld i en sviska eller ett datum.

Mer polska aptitretare Recept

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 437
Totalt fett 1 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 1 mg
Natrium 21 mg
kolhydrater 114 g
Kostfiber 6 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)