Vegetarisk Crockpot Chili Recept

Detta är ett grundläggande köttfritt chilirecept för din crockpot eller långkokare från svartbönor och njurbönor (eller använd någon form av röda bönor du vill), konserverade tomater och tomatpasta och gott om kryddor, inklusive kummin, oregano, chile power och röd peppar flingor. Att göra vegetarisk chili i crockpotet liknar mycket att laga mat på en batchstovetop, men du behöver lägga lite mer vätska. Justera kryddorna till smak, naturligtvis, och lägg till extra grönsaker om du föredrar. Eller gör den högre i protein genom att lägga i någon hackad tofu eller TVP.

Detta recept är både vegetariskt och veganskt , och det är kolesterolfritt, fettfattigt och högt i fiber och protein, vilket gör det perfekt för vegetarianer och veganer. Om du behöver det här receptet att vara glutenfritt, släpp helt enkelt sojasås och lägg till antingen en matsked vatten eller extra vegetabilisk buljong i stället, eller sub i en glutenfri ersättning som tamari eller Nama shoyu . Du måste också se till att din grönsaksbuljong också är glutenfri, eftersom vissa butiksköpta märken är och vissa inte är.

Det här långsamma chili-receptet gör ett stort parti, så var beredd att ha lite kvarvarande chili, eller om du har en mindre långkokare, överväg att klippa receptet i hälften.

Se även: Fler hemlagade vegetariska chili recept

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Smörj lök, vitlök och röda paprikor i olja tills löket är mjukt, ca 3 till 5 minuter. Därefter tillsätt chilipulveret och kummin och koka i ytterligare två minuter. Rör om för att kryddorna inte brinner och skölja pannan.
  2. Placera lök och vitlök blandning i crock potten, lägg sedan i oregano, tomater, sojasås, grönsaksbuljong, tomater och dränerade svarta bönor och dränerade njurbönor.
  1. Rör om alla ingredienser några gånger, för att försäkra dig om att allt är väl kombinerat, täck sedan eller sätt locket på crockpotten eller långsam spis.
  2. Ställ crockpotten eller slow cooer till "low" och låt koka i 6 till 8 timmar.

Fick du rester? Vegetarisk chili håller sig bra i frysen, eller du kan också kolla in den här guiden för att helt återställa och omforma din överblivna chili , inklusive idéer för bakverk chili fyllda paprika, grytor, taco sallad, chili ostkaka, kvarvarande chili mexikansk pizza och ännu mer idéer.

Fler vegetariska och Vegan Chili Recept:

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 752
Totalt fett 3 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 327 mg
kolhydrater 139 g
Kostfiber 41 g
Protein 47 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)