Var kan jag köpa vegetariska ingredienser?

Om du är en ny vegetarian eller är intresserad av att lägga till fler vegetariska livsmedel till din kost, kanske du undrar var du kan hitta vegetarisk mat eller var du ska handla för vegansk mat. Visst kan du hitta färska frukter och grönsaker nästan var som helst, men vad sägs om saker som tofu, tempeh, seitan och köttbyte ?

När fler och fler människor blir vegetariska, lagras allt fler livsmedelsbutiker vegetariska och veganska livsmedel , som sojamjölk, tofu, mejeriprodukter och vegetariska hamburgare .

Vissa större butiker lägger till och med till en "naturlig mat" gång, där du kan hitta sojostar , en mängd vegetariska delikött och hela korn , bland andra produkter. Shopping för vegetarisk mat har aldrig varit lättare! Läs vidare för att ta reda på var annat att handla för att lagra ditt vegetariska kök .

Naturliga livsmedelsaffärer, Hälsokostaffärer, Co-ops

Naturliga livsmedelsaffärer, hälsokostaffärer och co-op-mat är bra källor till saker som seitan , tempeh och sojaprodukter som inte finns på din vanliga dagligvaruhandel. En av de största livsmedelskedjorna i USA är Whole Foods, och Trader Joe har också massor av vegetariska köttbyte och vegetariska ingredienser.

För att hitta lokalt ägda butiker som lagrar varor för vegetarianer och veganer, kolla dina gula sidor under antingen "Natural Foods" eller "Health Foods" för att hitta naturliga livsmedelsbutiker i ditt samhälle eller leta på Green People eller Happy Cow-webbplatser.

Många livsmedelsbutiker har en bulkavdelning , där du kan köpa så lite eller så mycket av ett föremål som du vill. Om du inte kan hitta ett visst objekt du letar efter är de flesta hälsokostaffärer och co-opsar gärna fyllda med speciella beställningar, så var noga med att fråga!

Producera stativ, bondemarknader

Beroende på var du bor kan du få tillgång till en säsongs- eller veckoböndermarknad där lokala odlare säljer ekologiska frukter, grönsaker, ägg med fritt sortiment och mer.

Producera är vanligtvis billigare på dessa marknader, eftersom det kommer direkt från källan. Om du aldrig har varit på en böndermarknad, tillåta dig extra tid att bläddra och prata med bönderna om sina produkter. Producera ställen varierar från landsbygden som bara säljer några föremål till stora butiker som bär mycket mer än frukt och grönsaker. Du kanske kan hitta några specialprodukter på större producera ställen också - saker som kryddor, tofu och mjölkfria salladsdressingar. Jag har haft turen att besöka flera ställen som har lokalt tillverkade vegetariska alternativ, som färskt tofu i centrala Virginia och lokalt tillverkade tempeh i Gainesville, Florida.

Etniska Livsmedelsbutiker

Etniska livsmedelsbutiker är ett bra sätt att utforska nya smaker och smaker! De flesta asiatiska livsmedelsbutiker säljer tofu, miso , nudlar, rörstegssåser, grönsaksbuljong och tång, ofta till ett mycket lägre pris än livsmedelsbutiker. Prova nya såser för stekpannor eller tofu marinader. Beroende på butikens storlek kan du också hitta exotiska frukter och grönsaker och en mängd olika köttprodukter. Jag gillar att köpa te och kryddor hos min lokala asiatiska köpare också eftersom valet är vanligtvis överlägset och priserna är rimliga. Mellanöstern och grekiska livsmedelsbutiker kan också vara en källa för att utforska nya smaker.

Leta efter druvblad, hummus, tahini , baba ganoush, falafel och korn. Jewish eller kosher butiker har också en mängd olika mejeriprodukter, inklusive en mängd olika produkter från det populära Kosher Parve-märket Tofutti.

Adventist Book Stores

Adventistiska bokcentra är en hemlig rikedom av vegetariska mocka köttprodukter, frysta vegetariska livsmedel och TVP . En av våra läsare, Sharon, berättade för henne om hennes upplevelse: "Jag gick bananer! Inte bara hade de alla konserverade saker jag känner och älskar, de hade olika former av TVP som jag inte har sett i flera år, aldrig sett) och deras frusna urval var mycket större än vad jag har sett i någon livsmedelsaffär. Dessutom kommer många av produkterna i mycket stora behållare, nästan matstorlek. " Så om det finns en adventistkyrka i närheten, ta reda på om de har en butik och lagrar på vegetariska specialprodukter!

Uppkopplad

Om det inte finns någon hälsokostaffär i ditt område finns det några ställen där du kan köpa nästan allt du behöver för ditt vegetariska kök. Några av de bästa är Pangea Vegan Store för bakverk, såser och efterrätter, VegeCyber ​​för mock kött som vegetarisk skinka och texturerat vegetabiliskt protein (TVP) och Food Fight Livsmedel för veganer specialiteter, snacks och godis.