Hamp Seed Näringsinformation

Kalorier, protein och omega-3 fettsyror

En fullständig näringsfördelning

Hampfrön är en bra källa till magert protein för vegetarianer och veganer och är lätt att lägga till dina måltider. De är särskilt bra för vegetarianer som följer en högprotein diet, till exempel Slow Carb Diet . Du kan sprinkla dem på sallader, nudlar och grönsaker , eller tillsätt dem till en morgon frukostskål eller smoothie. Men vilka näringsämnen får du när du gör?

Vad är näringsvärdet av hampfrön?

Enligt CalorieCount ger en servering hampfrön, som är tre matskedar :

Se även: Hempfu: Vad är hamp tofu?

Essentiella fettsyror (Omega-3 och Omega-6)

En av anledningarna till att jag älskar hampfrön är att de är bra för att få lite extra protein här och där, men de flesta älskar hampfrön för sina essentiella fettsyror, det vill säga deras Omega 3 och Omega 6 fettsyror.

Tre msk hampfrön (en portion) ger 7,5 gram omega-6-fettsyror och 3 gram Omega-3 samt 0,6 gram Super Omega-6 Gamma Linolensyra (GLA) och 0,3 g Super Omega-3 Stearidonsyra (SDA).

Hampfrön är tillsammans med linolja och linfrön en av de bästa vegetariska och veganska källorna till Omega-3 och Omega-6 fettsyror.

Andra näringsämnen

Hampfrön är tillsammans med protein, fiber och järn en stor källa till en mängd andra viktiga näringsämnen, inklusive magnesium, tiamin, fosfor, zink, koppar, mangan och vitamin E.

Hur man använder hampfrön

Övertygad om att du ska äta hampfrön som en del av din optimala vegetariska, vegan eller hälsosam kost? Här är några sätt att använda hampfrön och lägga till mer hälsosam hampa och vegetarisk Omega-3 och Omega-6 fettsyror till din kost: