Allt om texturerat vegetabiliskt protein (TVP)

Vad är TVP? Letar du efter en definition av TVP? Texturerat vegetabiliskt protein , eller TVP för kort, är ett högfibrerat, högprotein köttbyte gjord av sojamjöl och finns i en mängd olika smaksatta och osmakade sorter, såväl som olika storlekar, från stora bitar till små flingor.

Eftersom det är billigt och allmänt tillgängligt, är det populärt bland många som lagar mat på en budget, i vegetarisk matlagning och används i många veganska recept .

TVP är nästan utbytbart med TSP, vilket står för texturerat sojaprotein, och kallas ibland även sojakött, eller i Storbritannien, sojabunkar.

TVP finns i bulkmatavsnittet i många livsmedelsbutiker, som Whole Foods och community co-ops.

Matlagning med TVP

Eftersom det är en dehydrerad produkt, måste TVP rekonstitueras i varmt vatten i ca 10 minuter eller mer i matlagningsprocessen innan den ätas. De flesta recepten kommer att innehålla detta steg. Det är snabbt lagat och kan lägga till en bra källa till billigt och fettfattigt protein till många rätter.

Eftersom TVP har en liknande konsistens att malda köttet när den är kokt, fungerar den bra i diskar som vegetariska grytor , pastasåsar, vegetariska soppor och chili . TVP absorberar kryddor och smakämnen bra, mycket som tofu , så det är en extremt mångsidig vegan och vegetarisk mataffär.

Prova att lägga 1/2 kopp torr TVP till din favorit soppa, chili eller pasta sås recept medan det lagar mat eller sauté rehydrerad TVP med tärnad tomater, tärnad lök och chili pulver för en enkel taco fyllning .

TVP Recept för Veganer och Vegetarianer