Tyska pundstårta med citron och vaniljrecept

Den enda häftningen i det här klassiska tyska pundskak receptet är den luft du slår in i ägget, så var noga med att slå bra och vika försiktigt. Pundkaka , eller Sandkuchen på tyska, är särskilt bra allt i sig fräsch och hemlagad, men du kan använda den som bas för många desserter. Kakan är ganska lätt att göra, också och har en stor, lemony-vanilj smak.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Smör och mjöl en lökpanna eller en smal Königskuchen-pan (ca 30 cm i längd, ca 11,8 tum).
 2. Värm ugnen till 360 ° F / 190 ° C.
 3. Kombinera 5 stora rumstemperaturer ägg, socker, vaniljfrön från 1/2 vaniljböna, 1 tesked citronskal och 1/4 tsk salt i toppen av en dubbelpanna. Blanda på låg hastighet med en handblandare tills den är väl kombinerad.
 4. Placera toppen av dubbelkedjan i bottenhalvan fylld med kokande vatten och vispa eller slå på låg hastighet med en handblandare tills temperaturen på blandningen är ca 98 ° F / 36 ° C (kroppstemperatur).
 1. Ta bort från värme och fortsätt att slå på låg till medelhastighet tills blandningen kyler tillbaka till rumstemperatur (ca 75 ° F / 25 ° C). Det tar cirka 5 till 10 minuter. Blandningen kommer att vara tjock och ljusgul i färg.
 2. Sifta 3/4 kopp / 125 gram potatisstärkelse och 1 kopp / 125 gram allmjölksmjöl över smeten och vik in försiktigt.
 3. Smälta de 12 msk / 170 gram osaltat smöret och häll det varma, inte hett, vätsket över smeten och försiktigt införliva.
 4. Häll smeten i den beredda pannan. Baka i 20 till 30 minuter utan att öppna dörren eller kakan kan falla.
 5. Baka ytterligare 25 till 40 minuter (bakningstiden beror på reell ugnstemperatur och höjd över havet) tills en temperatursond registrerar minst 180 ° F och toppen är guldbrun.
 6. Kyl i några minuter i formen, ta sedan av kakan till ett ställ och svalna helt.
 7. Vanligtvis sprutas Sandkuchen med lite konditorisocker. Denna tårta kan serveras i skivor och rester kan vara kuberade och användas i en bagatellis eller som en bas för jordgubbs kortkaka .
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 273
Totalt fett 11 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 75 mg
Natrium 222 mg
kolhydrater 37 g
Kostfiber 3 g
Protein 9 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)