Easy Skillet Chicken With Bacon and Sour Cream

Det här enkla steket kyckling- och baconreceptet tar bara några minuter att förbereda och laga mat och bacon ger det gott om en stor rökig smak. Den läckra gräddesåsen avslutar denna snabba och lätta kycklingrätt perfekt.

Servera kycklingen med varmt kokt ris eller nudlar och broccoli sallad eller din favorit- sida grönsaker för en god måltid.

Relaterat: Kyckling Med Bacon Och Peppar Jack Ost

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Tvätta kyckling och klappa torrt. Pund mellan ark av plastfolie tills det tunnas och till och med i tjocklek. Jag gillar dem ungefär 1/2 tum tjock - de lagar sig snabbare också. Strö kycklingen med salt och peppar och damm lätt med mjöl.
  2. Sätt några teskedar av bacon-drypparna och 1 matsked smör i en stor stekpanna eller sautépanna över medelvärme. När smöret är skumigt, lägg till kycklingbrösten. Koka kycklingen i ca 4 minuter på varje sida tills det är fint brunat.
  1. Ta bort kycklingen på en tallrik och lägg till gröna lökar och vitlök i stekpannan. Koka, rör om i ca 1 minut tills lök mjukas. Ta bort lökblandningen i en skål och lägg åt sidan.
  2. Återvänd kycklingen till stekpannan. Tillsätt kycklingbuljong i stekpannan och koka. Minska värmen, täck och simma i ca 5 minuter. Ta av locket, tillsätt lökblandningen och tärnad bacon och fortsätt att laga mat i 1 till 2 minuter tills det är varmt. Med en slitssked, ta bort kyckling- och baconblandningen till en serveringsrätt. Rör grädden i den återstående vätskan, koka och rör om tills det är varmt och väl blandat. Koka inte.
  3. Häll surkrämblandningen över kycklingen och bacon.
  4. Garnera kycklingen med färskhackad persilja innan du serverar den. servera varma.

Betjäna idéer

Servera kyckling- och gräddfilssås med varmt kokt ris, smördegudlar, eller kokta eller bakade potatis tillsammans med din favorit-sida grönsaker eller kastad sallad.

Serverar 4 till 6.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 950
Totalt fett 54 g
Mättat fett 16 g
Omättat fett 21 g
Kolesterol 293 mg
Natrium 723 mg
kolhydrater 20 g
Kostfiber 2 g
Protein 92 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)