Bombay Biryani ris och kycklingrecept

Denna smaskiga, aromatiska ris och kycklingrätt görs av det muslimska samfundet i Mumbai (tidigare känt som Bombay), därav namnet Bombay biryani. Prova det bara en gång och du kommer att vara ansluten! Servera det med raita och sallad efter eget val.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Ta en djup panna och värma den första delen av 3 till 4 matskedar vegetabilisk / canola / solrosolja i den på medium värme.
 2. Tillsätt de tunt skivad löken på denna panna och steka, rör om ofta tills de blir en blekguldbrun. Det kan ta upp till 15 minuter så var tålamod.
 3. Medan löken stekar, marinera kycklingen. För att göra detta, sätt kycklingen i en djupblandningsskål. Häll citronsaften över det och tillsätt alla andra marinade i gradienter.
 1. Använd en sked (eller dina händer) för att blanda allt ihop så att alla kycklingar är väl täckta med marinaden. Vi lägger till hälften av bruna lökar till denna marinaden om en liten stund när de är redo. Håll kycklingen åt sidan för att marinera.
 2. När löken är färdiga, lägg till hälften (och boka den andra halvan för senare) till kycklingen, rör om, täck med klädfolie och lägg i kylskåpet i 30 minuter för att marinera.
 3. Medan kycklingen marinerar, lagar vi vårt ris. För att göra detta, tvätta först riset ordentligt under rinnande vatten, ett antal gånger tills vattnet löper klart.
 4. Lägg nu riset och alla andra ingredienser för att laga det i en djup kruka. Tillsätt 8 till 10 koppar varmt vatten till riset. Ställ in på medium värme för att laga mat. Titta på riset noggrant när vi vill "nästan laga" det ungefär tre fjärdedelar av det färdiga! För att testa, fortsätt att plocka ut ett spannmål eller två och kontrollera genom att masha den mellan pekfingret och tummen. "Nästan kokta" korn kommer fortfarande att vara en liten bit hård i kärnan.
 5. När riset är "nästan färdigt" tar det av värmen och spänningen i en kolsyrare över diskbänken. Håll åt sidan för senare användning.
 6. Värm nu den andra mycket 3 till 4 matskedar olja i en djup panna. När det är varmt, lägg till potatiserna till det sandsteg tills svängen är gyllene på utsidan. Töm med en skivad sked och håll åt sidan på pappershanddukar för senare.
 7. Nu ska vi laga kycklingen. För att göra detta, värma ghee i en djup gryta / pan. Vi monterar vår biryani i den här potten så se till att den är tillräckligt stor för att rymma kyckling, potatis och ris tillsammans.
 1. När det är varmt, lägg till pinnar med kanel, grönt kardemumma, kryddnejlika, pepparkorn, stor svart kardemumma (badi elaichi), vikblad och shahjeera. Stek tills spyttringen slutar och hela kryddorna börjar bli aromatiska och lite mörkare.
 2. Lägg nu tomaterna och stek i två minuter, rör om ofta.
 3. Lägg nu till kycklingen och hela marinaden. Rör om att blanda allt. Koka, utan att lägga någon ätare och rör om ofta tills kycklingen är öm.
 4. Lägg nu stekt potatis i kycklingen och rör om att blanda väl.
 5. Smäll och lägg de hårda kokta äggen på kycklingen (i luckor slumpmässigt).
 6. Sked det kokta riset på toppen av kycklingen för att skapa ett lager.
 7. Lägg matfärgen och använd en gaffel för att "ruffla" riset och blanda matfärgen in i den.
 8. Stänk de resterande bruna löken över detta och drizzle 2 msk smält ghee för att avsluta.
 9. Täck potten tätt, simma värmen (riktigt låg) och koka i ytterligare 15 minuter.
 10. Öppna potten och rör försiktigt biryanan för att blanda väl.
 11. Servera rörledningar varm med raita och kachumbar sallad.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1872
Totalt fett 74 g
Mättat fett 28 g
Omättat fett 28 g
Kolesterol 400 mg
Natrium 733 mg
kolhydrater 201 g
Kostfiber 12 g
Protein 98 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)