Vad är Tofu? Definition och Recept

Typer av Tofu, Matlagning Tofu och näringsvärde av Tofu

Vad är tofu? Behöver du en definition? Om du är ny på vegetarisk och vegansk matlagning, vill du definitivt ge tofu ett försök! Läs vidare på vad du behöver veta om tofu: en definition av vad det är, hur hälsosamt det är, hur man lagar mat och naturligtvis några av de bästa recepten att försöka!

Vad är tofu?

Tofu är gjord av sojabönor, vatten och koaguleringsmedel eller curdling agent. Det är högt i protein och kalcium och är känt för sin förmåga att absorbera nya smaker genom kryddor och marinader.

På grund av dess kameleontliknande egenskaper, prisvärda och näringsvärda , har tofu, en stapel av asiatiska rätter i hundratals år, blivit populär i västerländsk vegetarisk och vegansk matlagning. Så populärt är det faktiskt att det firas med sin egen årliga festival och har nästan blivit synonymt med vegetarianismen själv. Men trots det finns det mycket förvirring om vad tofu är och det är inte och hur det ska användas (och hur det inte ska användas!). Faktum är att vissa människor undrar ens om tofu är en grönsak !

Behöver du en annan anledning att älska tofu? Det är en bra affär! Tofu kostar vanligtvis mindre än bara 2 dollar för en del som ska tjäna flera personer, beroende på hur du använder den. Det är en bra källa till protein om du lagar mat och äter på en budget!

Leta efter tofu i produktionen av din vanliga mataffär eller prova några vegetariska tofu recept här .

Gillar inte tofu eller bara inte säker på att du inte kommer? Se även: Hjälp! Jag vill gå vegetarian men jag hatar tofu!

Typer av Tofu

Det finns två huvudtyper av tofu, silke eller mjuk tofu , och fast eller vanlig tofu. De är väldigt olika, så se till att du vet vilken typ av tofu du behöver använda när du lagar mat! Läs mer om matlagning med fast och silke tofu här.

Se även: Vad ska man göra med silke tofu?

Matlagning med Tofu

Matlagning med tofu är väldigt lätt, men det finns några saker du borde först veta.

När du lagar mat med fast tofu (inte silken eller mjuk tofu!), Vill du vanligtvis dränera och trycka på tofu först, och några recept kommer att berätta att du fryser och tina din tofu. Se hur man trycker på tofu och mer tofu-koktips här.

Easy Tofu Recept

Matlagning med tofu kan vara super lätt! Här är några av de mest populära snabba och enkla recepten för att komma igång:

Näringsvärde av Tofu

Tofu är en utmärkt källa till protein för vegetarianer med över 10 gram per halv kopp servering och är också en stor källa till kalcium och järn. Se hur näringsvärdet av tofu staplar upp mot nötkött, mjölk och ägg här.

Kallas också: Tofu kallas också ibland bönorsk eller sojabönor.