Chipotle rökt skinka

Det här är inte den typ av skinka du tycker är det. Detta recept kräver en färsk (eller okokt, oskadad) skinka. Det betyder att det du ska få är en stor fläsksteg med en skinkliknande smak och konsistens. Det här kommer inte att vara något som de skinkor du får i affären, men det blir en läcker godis!

Vad du behöver

Hur man gör det

Blanda peppar, malet chipotle, malet lök, salt och persilja. Hud och ta bort överflödigt fett från skinka. Gnid med blandning. Förbered rökare för en 8-10 timmars rök vid ca 200 grader F / 95 grader C. Blötlägg flera stora bitar av hickory och lägg i brand när kolarna är klara. Skär flera 1 tum djupa hål i skinkan och sätt in vitlökstycken. Placera i rökare. Lägg till ytterligare hickory bitar efter behov, ungefär vart fjärde timme.

Medan skinka rökning, förbereda chipotlesås . Koka och grädde chipotle chilies som anges på paketet. Stekt paprika över öppen flamma tills det blåses på ytan. Placera i kallt vatten för att kyla. Skala paprika och hugga i små bitar. Placera i stor skål. Lägg chipotle paprika, honung, ättika och koriander. Rör ihop och låt sitta vid rumstemperatur. Efter 8-10 timmars rökning kontrollera skinkan för doneness. Mitten av rökt skinka ska vara 160 grader F / 70 grader C. Ta bort skinka från rökare och låt stå i ca 20 minuter. Skär rökt skinka i 1/2 tum tjocka skivor och server med sås.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 427
Totalt fett 19 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 147 mg
Natrium 3,158 mg
kolhydrater 22 g
Kostfiber 4 g
Protein 42 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)