Vad är skillnaden mellan Lo Mein och Chow Mein?

Folk antar ofta att huvudskillnaden mellan lo mein och chow mein är vilken typ av nudlar som används. Det är vettigt - chow mein nudlar är trots allt skarpa medan du är nudlar är mjuka, eller hur? I själva verket ligger den huvudsakliga skillnaden mellan dessa två populära rätter i hur nudlarna förbereds.

Mein eller mian är helt enkelt det kinesiska ordet för nudlar. Lo Mein betyder "kastade nudlar", medan chow mein eller chao mian betyder "stekta nudlar".

Vilken typ av nudlar används i Chow Mein and Lo Mein dishes?

Både lo mein och chow mein är gjorda med kinesiska äggnudlar - vete mjölnudlar med ägg tillsatt. Färska äggnudlar (helst ca 1/4 tum tjocka) är bäst för mig, medan antingen färska eller torkade kan användas för att göra chow mein. Hur som helst måste nudlarna mjukas i kokande vatten innan du lagar mat. Torkade nudlar förkokas i kokande vatten i 5 till 6 minuter före användning, medan färska äggnudlar bara behöver kokas i 2 till 3 minuter. Den exakta mängden koktid beror på nudlarna, så var noga med att följa förpackningsanvisningarna om de finns tillgängliga. Men om du arbetar med färska eller torkade nudlar, är målet att koka dem tills de bara är lagade men inte för mjuka (vad italiensk kallar " al dente " eller "cooked to the tand").

Om kinesiska äggnudlar inte är tillgängliga, gör italiensk pasta som fettucini eller linguini en praktisk ersättare.

En "snabb och smutsig" lo mein kan göras genom att använda Ramen nudlar med ett smakpaket.

Hur är Lo Mein och Chow Mein Prepared?

En metod att förbereda chow mein nudlar är att steka dem separat i en "nudelpannkaka" och häll sedan det stekade köttet och grönsakerna över de stekta nudlarna. Chow Mein nudlarna kan också stekas med kött / fjäderfä och grönsaker.

Med min mening läggs de parboileda nudlarna ofta i slutet av matlagningen för att värma igenom och kasta med andra ingredienser och sås. Alternativt kan de parboileda nudlarna kastas med en sås och de stekta ingredienserna hälls över, som i detta recept på Dragon Lady Lo Mein With Fresh Chinese Noodles.

Eftersom den verkliga stjärnan av vilken skål som helst är såsen är det inte förvånande att Lo Mein recept ofta använder mer sås än chow mein recept

Vilket är bättre - Chow Mein eller Lo Mein?

Allt kommer ner till din personliga smak. Mjuka lo mein nudlar suger upp mer av såsen. Å andra sidan kan du få en större variation av textur i en chow mein maträtt. Till exempel kan crunchy nudlar och selleri kombineras med mjuka svampar, bönspiror och saftiga tomater.

Visste du?

Medan chow mein med tunna skarpa nudlar är en häftning av många kinesiska uthyrningsrestauranger, har mer autentiska versioner av chao mian mjuka nudlar. Huvudskillnaden mellan de två kommer ner till stekningstid: för torktumlare, skarpare nudlar, tillsätt mer olja och öka steketiden.

Chow Mein and Lo Mein Recept


Chicken Chow Mein - den klassiska kinesiska maträtten

Bakad Chicken Chow Mein - gjord med broiled nudlar för att skära ner på fettet.Tofu och Cashew Chow Mein - för vegetarianen.

Turkiet Chow Mein - Bra sätt att använda upp tillbakad kokt kalkon, eller du kan även använda konserverad kalkon .

Nötkött och Broccoli Lo Mein With Ramen - Smakspaketet från Ramen nudlarna kombineras med ostronsås för att låna smak för marinerat nötkött och broccoli.

Räkor Lo Mein With Three Vegetables - bambuskott, svamp och rödpeppar låter smaken till denna skaldjur nudelrätt.