Tyska linse Stew med nudlar och Frankfurters Recept

Detta tyska lentilskivrecept kallas ofta Linsen, Spaetzle Saiten . Detta är ett klassiskt recept från Swabia. Inte bara kan du hitta Lentil Stew, Spaetzle och Saiten på många menyer i sydvästra Tyskland, det är lätt att göra hemma.

Du kan köpa Spaetzle i många livsmedelsbutiker nuförtiden, men var noga med att göra den mjölkförtjockade linsbunken smaksatt med ättika själv.

Spaetzle är små droppnudlar gjorda med ägg och mjöl. Se steg för steg instruktioner här .

Saiten, även känd som Wiener Würstchen eller Frankfurter Würstel, är en finmalt, tunn Brühwurst eller korv som kokas i buljong eller vatten direkt efter att den är fylld. Det kan vara fläsk, en fläsk och biffblandning eller bara nötkött (som kosher hot dogs). Den innehåller kryddor, nitrater och salt också. Du kan också välja varma hundar eller Knackwurst för att slutföra denna måltid.

Gör 4 till 6 portioner Tyska linse Stew

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Tvätta linserna under kallt vatten i en sikta, plocka dem över och ta bort eventuella skräp.
  2. Placera linserna i en kruka och täck med vatten. Tillsätt de två fjällbladen och låt i ungefär 45 minuter, tills linserna är mjuka, men inte tills de faller isär. Se till att linserna alltid är täckta med vatten.
  3. Brun baconstyckena i en hetpanna. Tillsätt lök, morot och purjolök och laga bacon tills lök är genomskinligt. Tillsätt mjölet och koka, rör om tills det tar en guldbrun färg. Häll buljongen över mjölet, omrör hela tiden för att göra en roux .
  1. Töm linserna och lägg dem till bacon och grönsaker. Tillsätt ättika och krydda med salt och peppar.
  2. Se till att allt är väl blandat och värm i några minuter innan du serverar.
  3. Servera en fin portion linser på samma tallrik med färskt Spaetzle och Frankfurters, varmkorv eller Saiten som har värmts upp varmt i simmerande vatten eller till och med grillat.
  4. Du kan också laga linserna med rökt kött och servera sedan köttet med måltiden. En annan variant är att använda rött vin istället för buljong. Om du gör det, gå lätt på vinägerna.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 362
Totalt fett 7 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 10 mg
Natrium 582 mg
kolhydrater 55 g
Kostfiber 9 g
Protein 21 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)