Marockansk lamm eller nötkött Tagine med morötter, oliver och konserverad citron

Det här enkla marockanska receptet lärde mig av min svärmor, som tjänstgjorde det som en familjen måltid med marockanskt bröd för att skopa allting upp. Oliver och konserverade citroner ger en unik smakfull smak. Om du gillar saker kryddig, lägg till en liten cayennepeppar eller Ras el Hanout till den marockanska smaken av ingefära, gurkmeja och kanel. Harissa kan erbjudas som konditor på sidan.

Använd nötkött, lamm eller getkött skär i 3 "bitar.

Tillagningstiden är för en tryckkokare. Tillåt dubbelt denna gång om du förbereder dig i en konventionell kruka, och tre gånger den här gången om du lagar mat i en lera eller keramisk tagine.

Vad du behöver

Hur man gör det

Tryckkokare Metod

  1. Blanda köttet med lök, vitlök, koriander eller persilja, kryddor och olivolja i en tryckkokare. Bruna köttet, avtäckt, över medium värme i ca 10 minuter, omblandning ibland. Tillsätt 3 koppar vatten, täck och koka köttet med tryck i 25 minuter om du använder nötkött och ca 35 minuter om du använder lamm eller getkött.
  2. Tillsätt morötterna och tillsätt vatten om det behövs så att buljongen nästan når toppen av morötterna. Täck och koka med tryck i ca 10 minuter. Tillsätt oliverna, konserverad citron och tesked smör och reducera såsen tills den är ganska tjock.

Konventionell krukmetod

  1. Blanda köttet med lök, vitlök, koriander eller persilja, kryddor och olivolja i en nederländsk ugn eller kruka. Bruna köttet, avtäckt, över medium värme i ca 10 minuter, omblandning ibland. Tillsätt 3 koppar vatten, täck och koka köttet i ca 1 timme om du använder nötkött och ca 1 1/2 timme om du använder lamm eller getkött. Kontrollera om så önskas på buljongens nivå och tillsätt mer vatten vid behov under tillagningen.
  2. Tillsätt morötterna och tillräckligt med vatten så att buljongen nästan når toppen av morötterna. Täck och morra morötterna tills de är nästan milda, ca 20 minuter. Tillsätt oliverna, konserverad citron och tesked smör och fortsätt simmering, avtäckt, för att minska såsen tills den är ganska tjock.

Lera eller Keramisk Tagine Metod

  1. Skiv löken i stället för att hugga den och binda persiljan eller korianderna i en bukett istället för att hugga den. Lossa smöret.
  2. Häll ungefär hälften av olivoljan i basen av en tagine. Fördela löken över botten och ordna sedan morötterna ovanpå löken.
  3. Blanda köttet med vitlök och kryddor i en skål. Placera köttet i mitten av tagine, ben eller feta sidor nere. Virvel 1 kopp vatten i skålen för att skölja kryddorna, och tillsätt sedan detta vatten och resterande olivolja till taginen.
  4. Tillsätt köttet med persilja buketten och fördela oliverna och konserverade citron kilar över köttet och morötterna.
  5. Täck taginen och placera på en diffusor över medium-låg till medelvärme och låt taginen nå en simmer. Det kan ta lite tid så var tålamod. När en simmer har uppnåtts, minska värmen till den lägsta temperaturen som behövs för att hålla simmen och koka i 3 till 4 timmar, eller tills köttet och morötterna är mycket ömma.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 450
Totalt fett 24 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 14 g
Kolesterol 86 mg
Natrium 652 mg
kolhydrater 29 g
Kostfiber 7 g
Protein 31 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)