Blancherad kinesisk broccoli med ostsås recept

Östersås kompletterar den lite bittersjuka smaken av kinesisk broccoli (gai-lan). Blanchering gör kinesisk broccoli en vacker jadegrön, men du kan använda vanlig broccoli om den inte är tillgänglig. Serverar 3 till 4.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Tvätta den kinesiska broccoli. Klipp av ändarna om de inte redan är trimmade och skuren i bitar av bitar (ca 2 inches lång).
  2. I en stor kastrull, lägg till tillräckligt med vatten för att täcka broccoli. Tillsätt salt, natron och ingefära. Koka upp.
  3. Medan du väntar på att vattnet ska koka, förbereda såsen. Kombinera kycklingbuljongen eller vatten, oststersås , risvin eller torr sherry och socker. Koka i en liten kastrull. Vrid värmen ner och håll dig varm medan du blancherar broccoli .
  1. Lägg den kinesiska broccoli i kokande vatten. Koka tills stjälkarna är ömma men skarpa (3-4 minuter). Skölj i kallt rinnande vatten. Dränera.
  2. Häll såsen över broccoli. Servera omedelbart.

Fler kinesiska Broccoli Recept

Kinesisk broccoli med ostsås - i detta recept kokas broccoli i wok och med sås läggs i de sista stegen av matlagningen.
Bean Curd Med Kinesisk Broccoli - En fyllning och näringsrik maträtt som kombinerar broccoli, tofu, fläsk och kinesiska fermenterade (saltade) svarta bönor .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 55
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 624 mg
kolhydrater 12 g
Kostfiber 3 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)