Hummersås med fermenterade svarta bönor

Detta recept kan användas med antingen räkor eller hummer. Var noga med att lägga till ägget precis innan du serverar såsen.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Kombinera markfläsk med sojasås , peppar och 1 tesked majsstärkelse . Marinera fläsk i 15 minuter.

2. Skölj de svarta bönorna, låt dem sitta i vattnet i några minuter för att mjuka. Dränera. Använd en klyv eller kniv för att finhacka bönorna. Skala och hakla i vitlöksklyftan. Blanda vitlöket ihop med de blöta svarta bönorna. Tvätta den gröna löken och skär på diagonalen i 1-tums bitar.3. Blanda ihop en sojasås, sherry , socker och kycklingsbuljong i en liten skål. Avsätta. Lös upp 1 msk majsstärk i vattnet och sätt åt sidan i en separat liten skål.

4. Slå lätt ägget med saltet.

5. Värm wok över medelhög till hög värme. Tillsätt 2 matskedoljor, virvla runt för att belägga sidorna. När oljan är klar, tillsätt 1/2 av den mashed svarta bönor och vitlök blandning. Rörsteg tills aromatisk. Tillsätt marken fläsk. Rörsteg tills det ändras färg. Ta bort och rengör wok.

6. Lägg till 1 matskedolja. När oljan är varm lägg den andra halvan av bönan och vitlökblandningen. Rörsteg tills aromatisk. Lägg till såsen. Ge majsstärken och vattenblandningen en snabb omröming och lägg till såsen, rör om snabbt för att tjockna. Tillsätt marken fläsk tillbaka i pannan. Rör i den gröna löken.

7. Rör i de slagna äggen. Ta bort såsen från värmen, häll över räkor eller hummer och servera.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 193
Totalt fett 7 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 129 mg
Natrium 591 mg
kolhydrater 18 g
Kostfiber 2 g
Protein 15 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)